8.7.2013

Savasteella epäonnea Tanskan EM osakilpailussa

Kim Savaste TanskaKTM Motorsport Finlandin kuljettaja Kim Savaste ajoi viimeisen EM osakilpailun Tanskan Randerisin radalla. Sunnuntai aamun warm-up ajossa ajo kulki hyvin ja Savaste otti nopeimman ajan. Ensimmäisessä erässä hieno startti ja hyvää ajoa, kunnes viimeisillä kierroksilla pyörään tuli tekninen vika ja sijoitus tippui ykköspaikasta sijaan 14.
Ennen toista erää mekaanikko oli täysin työllistetty, että treenipyörään saatiin vaihdettua kisapyörän osia. Ennen starttiin lähtöä huomattiin, että kytkin luistaa, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä. Toisen erän startti ei onnistunut hyvin, Savaste oli noin 15 joukossa, mutta pääsi hyvin nousemaan ylöspäin. Lopulta ruutulipulla sija 2.
EM osakilpailut on ajettu ja Savaste on omassa lohkossa sijalla 3. Finaali ajetaan elokuun lopussa Englannissa.