30.6.2013

CrossiBlogi Rovaniemellä

Jami Ravaniemi maaliRovaniemen hienolla motocrossradalla ajettiin MX-liigan kilpailu 29.7.2013. Tiimin kuljettajista Jami osallistui MXC/B -luokan kilpailuun. Kilpailussa oli mukana 52. kuljettajaa jotka jaettiin kahteen ryhmään. A-finaaliin 30. kuljettajaa ja loput B-finaaliin.

Ennen aika-ajoa hiukan mietittiin taktiikkaa, jota sitten aika-ajossa toteutettiinkin. Juuri ennen Aika-ajon alkamista Jami tuli ratavarikolle odottamaan sopivaa rakoa ja kun rako löytyi lähti hän radalle. Ensimmäiselle aika-ajokierrokselle Jami saikin erittäin hyvän kohdan ja pääsi ajamaan ehjän kierroksen. Tuloksena oli oman aika-ajotyhmän 4. mopein aika ja päivän 7. nopein aika.

Ensimmäisessä erän lähdössä Jami taas pikkusen myöhästyi jonka seurauksena ensimmäisellä keirroksella sijoitus oli jossain 20. tienoilla. Tämän jälkeen sijoitus pikkuhiljaa parani kunnes muutama kierros ennen maalia Jami kaatui. Kaatuisen seurauksena etuvanne ja jarrulevy sai kipeää niin paljon että se jo haittasi ajamista niin paljon että sijoitus oli lopulta 25.

Toisessa erässä lähtö onnistui ensimmäsitä paremmin ja ensimmäisessä kurvissa Jami oli kympin sakissa. Kisan aikana Jami sai ajaa sijoituksesta kovaa kilpaa sijoituksen ollessa 11-14 välillä ja lopulta maalissa sijoitus oli 11.

Kokonaispisteissä Jami oli sijalla 15.

Rovaniemellä ajetaan sunnuntaina kansallinen MXC/A -luokan kilpailu. Koska kilpailuun oli ilmoittautunut vain 13. kuljettajaa päätti kilpailun johto antaa kaikille launtaina A-finaalissa olleille kuskeille mahdollisuuden osallistua sunnuntain MXC/A -luokan kilpailuun. Sunnuntaina Jami ajaakin ensimmäisen MXC/A -luokan kilpailunsa.