29.6.2013

Weckman vieraili voitokkaasti

Kotimainen motocross-kausi jatkui juhannustauon jälkeen junioreiden MX-Liigan kisapäivällä Rovaniemen Mäntyvaarassa. Napapiirillä nautittiin auringosta keskiyöstä alkaen niin, että yleisön mielestä huippukeli oli monen kilpailijan mielestä jo turhankin tukala. Emil Weckman ei antanut helteen haitata, vaan vei MXC/B-luokassa kummankin kisaerän voiton murskaavan ylivoimaisesti.
Kaikkein nuorimmissa, 7-11- vuotiaissa junioreissa, eli luokassa MX65 Kasper Kangasniemi oli kutakuinkin yhtä ylivoimainen kuin Weckman. Yhtä keskeytystä lukuunottamatta Kangasniemi on nyt voittanut kauden kahdeksasta Liigan erästä seitsemän.
Viktor Juselius oli päivän totaalin toiseksi paras ajettuaan erissä kolmanneksi ja toiseksi. Kimi Koskinen pokkasi päivän kolmospalkinnon nelos- ja kolmossijoillaan.
Junioriliigan väliluokassa, 10-11- vuotiaiden MXC/C:ssä saatiin myös tuplavoittaja, kun Mauno Nieminen onnistui ensin pitämään Wiljam Malinin niukasti takanaan avauserässä ja toisessa erävoitto lohkesi selvemmin ennen Jonne Rasilaista. Malinin toinen erä ei enää sujunut vaisuhkon startin saattelemana aivan ensimmäisen malliin, mutta viides sija takasi päivän kokonaistulosten kakkospaikan ennen Rasilaista.
Sarjassa Niemisen johto on peräti 48 pistettä kakkosena olevaan Maliniin nähden.
MXC/B-luokkaan saapui sarjan pohjoisimpaankin osakilpailuun viisikymmentä kilpailijaa, joten aika-ajo ajettiin kahdessa ryhmässä ja kilpaerät A- ja B-finaaleissa. Matias Vesterinen vei nimiinsä kummankin erän startit, mutta Weckmanille hänkään ei mahtanut yhtään mitään. Ensimmäisessä erässä Sipoon superjuniorin voittomarginaaliksi kirjattiin reilut 40 sekuntia, toisessa kuutisen sekuntia vähemmän.
Aleksi Kurvinen ajoi kauden parhaan osakilpailunsa ollen kummankin erän kakkonen, vastaavaan päivään ylsi päivän kolmospalkinnon pokannut Veeti Hietasalo erien kolmos- ja viitossijoilla. Sarjakärjessä Rovaniemelle olkapäävamman vuoksi toipilaana saapunut Antti Nyqvist meni rajusti nurin heti ensimmäisen erän startin jälkeen, mutta sinnitteli kuitenkin erän maaliin kierroksen voittajalle jääneenä. Sitkeästä taistelusta huolimatta Nyqvist jäi kuitenkin ensimmäistä kertaa tällä kaudella pistesijojen ulkopuolelle.
Toisen erän kolmossijan turvin Nyqvist jatkaa kuitenkin sarjan selvässä johdossa. Weckmanin päätavoite tällä kaudella on EM-sarjassa ja niinpä hän ei aja läheskään kaikkia sarjan kisoja, nyt koossa on kolme tulosta kahdeksasta erästä ja sarjan yhdeksäs sija kolmella erävoitolla.
Motocross-Liigaa jatketaan Rovaniemellä sunnuntaina senioripäivällä, eli luokilla MX125, MXJ ja MXB. Sunnuntain ohjelmassa on lisäksi kansallinen MXC/A-junioriluokan kisa.