23.6.2013

Savaste johtoon Saksan Adac sarjassa

KIM Savaste, AdacSaksan ADAC sarjan toinen osakilpailu ajettiin Aichwaldin nurmikkopohjaisella mäkisellä radalla. Rata on auki vain kerran vuodessa, kun Adac kilpailu pidetään täällä. Kuskeja oli ilmoittautunut kisaan yli 80.

Lauantaina aurinkoisessa säässä ajettiin vapaat harjoitukset, Savaste oli oman ryhmänsä nopein. Aika-ajoissa Savaste ajoi hyvää ajoa ja otti nopeimman ajan nimiinsä. Aika-ajon jälkeen pyörä otettiin teknical controlliin, missä pyörän kone avattiin. Muutamissa Adac kisoissa on tapana tarkistaa muutama pyörä, näin olleen mekaanikolle tuli iltatöitä kasata kone uudelleen. Illalla Savaste kutsuttiin lehdistötilaisuuteen Adacin festifaalitelttaan.

Sunnuntaina kisapäivänä, ensimmäisessä erässä Savaste otti hyvän lähdön, ajoi hyvin sijalle 3. Toisessa erässä startti ei onnistunut niin hyvin, maalissa sija 5.
Sen verran hyvät pisteet tuli kisoista, joten Savaste otti johtopaikan Adac sarjassa, seuraava sarjankilpailu ajetaan heinäkuussa Tesfeldissä.