14.6.2013

MX-Lajiryhmä tiedottaa: MXC/B kuljettajien osallistumisoikeus MXC/A -kilpailuihin

MXC/B -varikoilla on viimeaikoina liikkunut erilaisia tulkintoja siitä, koska MXC/B -kuljettajalla on oikeus osallistua MXC/A -luokan kilpailuihin.

Tässä täsmennystä aiheeseen.

MXC-luokan lajisäännön kohdassa 036.10 sanotaan "MXC/B-luokan MX-liigan kokonaispisteissä kauden aikana sijoilla 1-10 olevat / olleet ajajat saavat osallistua sekä MXC/A-luokan Suomen Cup-kilpailuihin että MXC/B-luokan kilpailuihin ko. kauden aikana. "

Mitä tuo sääntö käytännössä tarkoittaa:

1) MXC/A -luokan kilpailujen Suomen Cup-kilpailujen osallistumisoikeuteen ei riitä yksittäisen MXC/B -kilpailun totalin kymmenen joukossa oleminen.

2) Kuljettajan tulee olla jossain vaiheessa kautta ollut MX-liigan kokonaispisteissä 10. parhaan joukossa saadakseen osallistumisoikeuden MXC/A -luokan Suomen Cup -kilpailuihin.

3) MX-liigan 10. parhaan joukossa ollut kilpailija saa oikeuden osallistua Suomen Cup-kilpailuihin, ei kansallisiin MXC/A -kilpailuihin.

Ohessa muutama esimerkki säännöistä jotka toivottavasti selkiyttävät asiaa:

1) Kilpailija oli Laitilassa West Cross Weekendissä MXC/B -luokan totalissa sijalla 5. Tämä kilpailu ei ollut MX-liigaa, joten osallistumisoikeutta MXC/A-luokan Suomen Cup kilpailuihin ei tullut.

2) Kilpailija oli kauden avauskisassa Vantaan Lavangossa totalissa sijalla 5. eikä ole sen jälkeen ajanut yhtään MX-liigan kilpailua. Kuljettajalla on oikeus osallistua MXC/A -luokan Suomen Cup -kilpailuihin.

3) Kilpailija oli kauden kolmannessa kilpailussa Heinolassa totalissa sijalla 5, mutta MX-liigan sarjataulukossa 15 (kuljettaja ei ole ollut aiemmissa kisoissa sarjataulukossa 10. joukossa). Kuljettaja ei saanut oikeutta osallistua MXC/A -luokan Suomen Cup -kilpailuihin koska hän ei ole sarjataulukossa 10 parhaan joukossa.

4) Kuljettaja on MX-liigan pisteissä 10 joukossa, saako hän osallistua Pohjoisen kierroksella Rovaniemen ja Tornion MXC/A -luokan kilpailuihin? Ei saa, koska kyseiset kilpailut eivät ole osa Suomen Cup-sarjaa.

MX-lajiryhmä