7.6.2013

Pattitreeniä Prin helteessä

Porissa ajettiin kansallinen kilpailu, jossa oli mukana myös MXC/B-luokka. CrossiBlogin tiimistä kisassa oli mukana Jami Niemelä. Kilpailuun lähdettiin varsin odottavaisin ja varovaisin mielin. Vuosi takaperin radalla ajettiin Sinisalo-liigan kilpailu, joka oli varsin epäonninen Jamille. Porin rata on myös hyvin erilainen kuin muut radat, Porin pehmeä hiekka vaatii erilaista osaamista. Tälle vuodelle oman lisämausteen toivat myös se, että saman päivän aikana radalla olivat myös MX125, MXV ja MXB -luokkien kuskit, joten rata myös kului päivän aikana paljon.

Aamun harjoitukset lähtivät liikkeelle erittäin hienosti ja Jami oli pitkään seitsemäntenä. Aika-ajo ei mennytkään ihan yhtä hienosti. Jami pääsi aika-ajossa ekalle nopealle kierrokselle hyvissä asetelmissa, edessä ja takana oli hyvä rako muihin kuskeihin. Harmillisesti takasuoran alussa olevassa hyppyrissä pyörä lähti huonosti lentoon ja seurauksena oli raju kaatuminen jossa ilmeisesti ohjaustanko iski reiteen.  Kun aika-ajosessioon tuli vielä toinenkin kaatuminen, niin ne huomioiden aika-ajon 16. sija on varsin hyvä.

Päivä Porissa oli todella hieno ja lämmin, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Suuri haaste olikin pitää kuski viileänä ja saada nestetankkaus toimimaan. Harjoitusten ja erien jälkeen kuski pääsikin aina vilvoittavaan painepesurisuihkuun, erien välissä kaulan ympärillä pidettiin kylmää rättiä ja ennen erää laitettiin vielä panssarin sisään kylmää vettä.

Molempien erien lähdöissä Jami epäonnistui aikalailla ja ekoille kierroksille lähdettiinkin kolmenkymmenen tienoilla olevan sijoituksen myötä. Ensimmäisessä erässä Jamin onnistui nousta 19. sijalle ja toisessa erässä 12. sijalle.

Kilpailun jälkeen Jami oli kilpailuun hyvin tyytyväinen ja kertoi: "Oli todella mukava ajaa Porissa. Niin oudolta kuin se kuulostaakin, niin toisessa erässä rata oli parempi ajaa. Esimerkiksi takasuoralla oli helpompi ajaa, kun oli urat joissa sai mennä." Jami myös sanoi "Kovempaakin olisin voinut ajaa, mutta halusin ajaa sellaisen perusvarman, ehjän kilpailun. Varmasti ehjänä maaliin. Täältä sain hyvää kokemusta pattisesta ja pehmeästä radasta".

Seuraava kilpailu on vuorossa Heinolassa tulevana viikonloppuna. Silloin paikalla pitäisi olla CrossiBlogi tiimin molemmat kuljettajat, Jami launataina ja Aatu sunnuntaina.

 

tukijat_2013b