21.5.2013

Team Ykkös-mp MX-Liiga Karhula

MX-Liiga 2. osakilpailu 18-19.05 2013 Karhula

Team Ykkös-mp oli vahvasti esillä kun kauden toinen MX-Liigan osakilpailu ajettiin Karhulassa.

Lauantain kilpailussa C/C luokassa Jonne Rasilainen ei pystynyt aivan parhaaseen suoritukseen ja ajoi sijat 12 ja 14.

C/B luokan B-finaalissa Mäntsälän Kristian Aatsinki paransi ajoaan päivän edetessä. Ensimmäisessä erässä Kristian joutui taipumaan kuudennelle sijalle, mutta toisessa erässä kova yritys tuotti tulosta ja Kristian ajoi maaliin hienosti kolmantena.

Emppu Aro ajoi C/B luokan A-finaalissa tasaisen varman ja tarkan ajon. Molemmissa erissä Empun lähdöt epäonnistuvat ja hän oli ensimmäisissä mutkissa 25. sijan tuntumassa. Hyvä vauhti ja virheetön ajo toi molemmissa erissä kahdeksannen sijan ja voimia oli vielä tehdä viimeiset ohitukset aivan viimeisissä mutkissa ennen maalia. MX-Liiga pistetilanteessa Emppu nousi 17. sijalta kymmenennelle sijalle.

Sunnunaina ajoivat vanhemmat ja kokeneemmat
kuljettajat isommilla pyörillä.

Kovinta vauhtia odotettiin 125-kuutioisten luokassa ajavalta Toni Holopaiselta. Tonin ensimmäinen erä alkoi juuri kärkiviisikon ulkopuolelta, mutta ensimmäisten kierrosten kova yritys toi tulosta ja jo muutaman kierroksen jälkeen Toni oli kilpailun johtopaikalla. Toni johti erää lähes maaliin asti ja vasta kolme kierrosta ennen maalia, lähdössä epäonnistunut Vantaan Miro Sihvonen pääsi nousemaan Tonin ohi erän voittoon. Toni ajoi maaliin kuitenkin upeasti toisena. Toinen erä alkoi harmillisesti. Tutustumiskierroksen jälkeen Tonin pyörässä huomattiin että toinen jäähdytin oli saanut kolhun ensimmäisessä erässä ja alkoi vuotaa heti moottorin lämmettyä. Toinen erä jouduttiin jättäämään väliin, koska moottori ei olisi kuitenkaan maaliin asti kestänyt.

Vielä ennen viime kauden loukkaantumistaan 85-kuutioisella pyörällä ajanut 14-vuotias Jere Ranta hakee nyt kokemusta isommista pyöristä ja vauhti paranee koko ajan. Ensimmäisessä erässä Jere ajoi tasaisen varmasti ja virheettömästi sijalle 20. Toisen erän lähdössä Jere kaatui ja siitä sisuuntuneena aloitti kovan takaa-ajon viimeisenä 40 kuljettajan kilpailussa. Kova yritys kannatti ja Jere ajoi maaliin hienosti sijalla 22!

Belgiassa kevään asunut ja pehmeillä hiekkaradoilla harjoitellut Roni Valtonen ei saanut parasta rytmiä päälle Karhulan vaikealla radalla. Ensimmäisen erän alussa Roni taisteli MXB-luokan kärkijoukoissa ja ajoi lähes koko erän kolmantena. Erän lopussa kilpakumppani teki kuitenkin pienen virheen ja Roni pääsi nousemaan luokan toiseksi, alle kymmenen sekuntia voittajalle hävinneenä. Toinen erä ei kulkenut aivan yhtä hyvin ja maaliin Roni ajoi neljäntenä, kerhokaveri Toni Perälän viedessä voiton.

Ykkös-mp:n tukemista kuljettajista olivat mukana myös:

MX125 luokassa:
Olli Kuhanen, sijat 7 ja 4.
Timi Kunnari, sijat 18 ja 21.
Veikka Mattila 36 ja 32.

MXJ luokassa:
Riku Kunnari, sijat 10 ja keskeytys.

MXB luokassa:
Toni Perälä, sijat 5 ja 1.

Kiitos!
Samuli Aro
Team Ykkös-mp