19.5.2013

Savaste ajoi EM osakilpailu voittoon tanskan Hedelandissa

kuva

Kolmas EM osakilpailu EMX85 luokassa ajettiin tanskan Hedelandin kovapohjaisella radalla. Lauantaina helteisessä säässä ajettiin vapaat treenit kahdessa ryhmässä, Savaste oli oman ryhmänsä 2. Aika-ajoissa Savaste ajoi kolmanneksi nopeimman ajan. Rataa oli kasteltu runsaasti ja paikoitellen oli todella liukkaassa kunnossa. Karsintaerässä Savaste otti hyvän startin ja ajoi varmasti toiselle sijalle.

Sunnuntain sää valkeni tummine pilvineen, erittäin sateisena. Rata meni paikoitellen syvälle uralle ja liukkaaksi. Warm-up ajossa Savaste oli neljäs. Ensimmäinen erä, lähtö oli melko onnistunut ja Savaste lähti kärkijoukossa ajamaan kisaa. Hyvää ajoa ja ruutulipulla hienosti 2. Erän voitti englannin Conrad Mewse. Toiseen erään lähdettiin vielä tihkusateessa, lähtö oli onnistunut Savaste otti holeshotit ja johti kisaa ruutulipulle asti samalla ottaen totalin voiton nimiinsä.

Yllätyksenä palkintojen jaon yhteydessä tuli Savasteen nimiin myös pohjoismaiden mestaruuspalkinto.