18.5.2013

Kangasniemi jatkaa suvereenina

Motocrossin Liigakausi jatkui kauden toisella kisalla Kotkassa mainiossa crossisäässä. Liigan kolmesta junioriluokasta vain nuorimpien ajajien MX65-luokassa erävoittajien lista on tämän kauden neljän ensimmäisen erän jälkeen vain yhden nimen mittainen.
Kasper Kangasniemi jatkoi Kymenlaakson maisemissa siitä, mihin jäi huhtikuisessa sarja-avauksessa Vantaalla. Poika ajoi MX65-luokan molempien erien vakuuttavaan voittoon. Tobias Koukku keräsi pienimpien junnujen päivän toiseksi parhaat pisteet oltuaan molempien erien kakkonen, sama on pojan sijoitus myös sarjassa. Neljän erän jälkeen kolmos- ja nelossijat on puolestaan jaettu kristillisesti tasan Benjamin Korholan ja Aaro Kankaanpään välillä.
Pykälää vanhemmissa junnuissa MXC/C-luokassa päivän kärkikaksikkona hääräsivät Mauno Nieminen ja Pyry Juupaluoma. Erävoittojen ja kakkostilojen mennessä tasan heidän kesken Nieminen säilytti sarjajohtonsa kolmessatoista pisteessä ennen Juupaluomaa. Päivän kolmanneksi parhaan pistesaaliin kerännyt Riku Ratinen on pisteissä tasoissa Juupaluoman kanssa.
MXC/B:ssä ajettiin erien kärkisijoja enemmänkin ristiin ja myös luokan sarjakärki on tiukka. Ensimmäisen erän voittanut Ville Rontu jatkaa sarjakautta kakkosena kahdeksan pisteen päässä toisen erän voittajasta Antti Nyqvististä. Nyqvist joutui tekemään loppukierroksilla tiukasti töitä erävoittonsa eteen, kun Mikko Kuronen veti hienolla loppukirillä karkulaisen kiinni. Kuronen nousi näin sarjan viidenneksi. Kurosen edellä sarjapisteiden neljäntenä on Jonne Katila ja kolmosena Juho Ranta.
Totti Raittila
TR-tuotanto