8.5.2013

Matias Murto EMX85 Hyvinkää

Matias Murto Hyvinkää EMX85

EMX toinen karsintakilpailu ajettiin 4.-5.2013 tutulla Hyvinkään radalla. Hyvinkään rataprofiilia oli hieman muutettu ja radan pinta oli normaalia kovempi. Päätimme rengasvalinnaksi Goldentyren kauharenkaan, mikä osoittautui erittäin hyväksi valinnaksi

Matias ajoi lauantain karsintaerien kautta suoraan jatkoon sunnuntain kisaeriin.
Kilpailu aamu alkoi sateisena ja koleana. Aamun harjoitukset ajettiin rauhallisesti rataan tutustuen.
Ensimmäisessä kilpailuerässä Matias sai kohtuullisen lähdön, mutta ajoi ensimmäisen kierroksen puolivälissä toisen kuljettajan perään sammuttaen pyöränsä. Tästä alkoi kisa ja nousu kohti tavoitteena olevia pistesijoja. Matias ajoi pitkään sijoilla 16-18, kunnes ohitustilanteessa etupyörä luiskahti alta ja jälleen oli aloitettava nousu uudestaan. Maalissa Matias oli 19.

Toisen erän lähtö sujui hyvin ja Matias ajoi periksiantamattomasti käyden tiukkaa kisaa jokaisesta sijasta. Matias ajoi maaliin ollen sijalla 13. Näin Matias oli yhteistuloksissa viidestoista ja oli todella tyytyväinen ajoonsa ja ensimmäisiin EM pisteisiinsä.
Ensi viikonloppuna 12.5.2013 C/A luokan kilpailukausi avataan Raumalla ja seuraavat EMX karsintakilpailut ajetaan Tanskassa 18-19.5.2013.

Vauhdikkain terveisin
Matias Murto