6.5.2013

Emil Weckman ajoi voittoon EMX65 -luokassa Hyvinkäällä

Ensimmäisen erän starttisuoralla Weckman osui yhteen kanssakilpailijan kanssa, eilisen karsintaerän tavoin. Tällä kertaa Weckman pysyi kuitenkin pystyssä, eikä menettänyt paljoa aikaa, nousten pian jo kolmanneksi, aivan kärkikaksikon perään.

Hyvinkään radan röykkysuoralla Weckman teki ratkaisunsa. Kärkikaksikon ajaessa hyppyrit pohjan kautta, hyppäsi KTM -kuljettaja suoran hienosti ja nousi yhdessä hetkessä kärkeen.

Tiesin, että pystyn pystyn hyppäämään suoran samalla lailla kuin isommatkin pyörät sen hyppäävät ja päätin ohittaa edellä olevat siinä. Kun pääsin heistä ohi, hyppäsin suoran seuraavillakin kierroksilla ja sain eroa muihin. Lopussa pystyin jo hieman varmistelemaan, kertoi nuori erävoittaja.

Toisessa erässä Weckmanin lähtö ei sujunut aivan avauserän tapaan, mutta kaukaa kärkikymmenikön takaa aloitettu takaa-ajo tuotti loppujen lopuksi kolmannen sijan Dankersin voittamassa erässä. Päivän kokonaistuloksissa Weckman vei näin voiton ja kuunteli Maamme-laulun podiumin keskimmäisenä.

Luoteis-Euroopan lohkon sarjatilanteessa Weckman on Hyvinkään kisan jälkeen kakkosena tasapistein kärkipojan, Ruotsin Anton Nagyn kanssa.

Emil Weckmanin tiedotus