4.5.2013

Superviikonlopun avauspäivä tarjosi tapahtumia

Junioreiden EM-kisan karsinnoissa EMX85-luokassa paikkaa sunnuntain kisaeriin tavoitteli 65 ajajaa, joten karsinta ajettiin kahdessa ryhmässä. Ykkösryhmän karsintakisaerän voitti Belgian Jorge Prado. Matias Murto oli ryhmän paras suomalainen yhdeksännellä sijallaan. Kahdeksantoista parhaan joukkoon, eli suoraan sunnuntain kisaeriin ehtivät myös Robin Ulvinen (12.), Matias Latvala (13.), Patrik Aho (15.) ja Samuli Jokiniemi (17.)
 
Toisen ryhmän nopein oli britti Conrad Mewse, poika voitti luokan kisaerät avauskisassa Hollannissa, joten hän on ajanut sarjassa tähän mennessä vain voittoja. Kim Savaste oli lupauksia antavasti erän kolmas. Karsintaseulan läpäisivät myös Valtteri Räsänen (13.) ja Niko Silmola (16.). EM-formaatin mukaisesti loput paikat sunnuntain eriin jaettiin Last Chance- aika-ajossa, jossa Tomi Siro otti kisapaikan kakkossijallaan. Peetu Juupaluoma ylsi ensimmäisen vara-ajajan paikalle.
 
Pienimmät ja nuorimmat juniorit, eli EMX65-luokka keräsi paikalle 28 osallistujaa, joten karsintakisassa ratkottiin ainoastaan sunnuntain kisaerien lähtöpuomille menojärjestys. Hollantilainen Raivo Dankers vei karsintaerän voiton. Emil Weckmanin erä alkoi mahdollisimman huonosti, poika oli nurin heti lähtöpuomin kaaduttua, mutta huikean nousun jälkeen ruutulipulla neljäntenä.
 
Kasper Kangasniemi oli karsintaerän 11., Viktor Juselius 15., Kimi Koskinen 17., Samuli Puhakainen 18., Tomi Mannonen 20., Tobias Koukku 24. ja Timi Nyman 27.
 
EM-kisassa ajetaan sunnuntaina kummassakin luokassa kaksi varsinaista kisaerää.