2.5.2013

Blackseven Yamaha SH Racing valmiina kauden avaukseen

Kevin Ragnell ja Samuli Jokiniemi aloittavat kisakauden

BLACKSEVEN YAMAHA SH RACING tallin uudet kuljettajat Kevin Ragnell ja Samuli Jokiniemi avaavat kauden tulevana viikonloppuna kansainvälisissä tunnelmissa. Hyvinkäälle kauden toiseen karsinta osakilpailuun saapuu iso joukko Keski- ja Pohjois-Euroopan nopeimpia 85cc ja 65cc luokkien kuljettajia. Eurooppa on jaettu neljään lohkoon ja jokaisessa lohkossa ajetaan neljä karsinta kilpailua. Lohkojen kymmenen parasta pääsee Englannissa ajettavaan finaaliin.
"Kuljettajien kanssa pidetyssä palaverissa asetettiin kunnianhimoiseksi tavoitteeksi pääsy sunnuntain A-finaaliin. Se vaatii nuorilta kuljettajiltamme, jotka ajavat vasta ensimmäistä kauttaan MXCA-luokassa, täydellistä onnistumista" toteaa tallin toiminnasta vastaava Jani Mahlamäki.

Talvi treenattiin ahkerasti

Tomi Konttisen johdolla suoritettu talven peruskuntokausi onnistui erinomaisesti.
"Syksyllä testattiin kuljettajien lähtötaso harjoitteluun ja sen pohjalta laadittiin määrätietoinen ohjelma. Huhtikuun jatkotesti osoitti tulosten parantuneen huomattavasti" kertoo Mahlamäki. "Olen erittäin tyytyväinen Jokiniemen ja Ragnellin asenteeseen, 12-vuotiaiksi he treenaavat erittäin kunnianhimoisesti ja fyysisellä puolelle he ovat MXCA-luokan kärkeä".

Belgiassa ajoleirillä

Tallin kuljettajat kävivät Belgiassa maaliskuun alussa ajoleirillä. Samalla suoritettiin pyörien testausta.
"Yamahan YZ85 ja YZ125 ovat peruspyörinä jo erinomaiset, mitään suurta tarvetta laajamittaiseen testaamiseen ja pyörien kehittämiseen ei ole. Tärkeää on saada jousitus toimimaan ja perussäädöt kohdilleen, kaasuttimen ja välitysten osalta. Sitten kun vauhti on sitä luokkaa, että peruspyörällä ei pääse enää kovempaa, löytyy meiltä kontaktit pyörien suorituskyvyn kohentamiseen" kertoo Mahlamäki.

Antti Ahtila aloittanut kauden MX125-luokassa

Antti Ahtila jatkaa tallissa toista kauttaan ja siirtyi täksi kaudeksi MXCA-luokasta MXJ-luokkaan. Ahtila on jo ehtinyt ajaa kaksi "harjoituskilpailua" MX125-luokassa. Vakka-Suomessa ajetussa perinteisessä kauden avauksessa Antti ajoi eräsijat 8. ja 4. Viikkoa myöhemmin Vantaalla irtosi sijat 18. ja 15.
Tositoimiin Ahtila pääsee MXJ-luokan Suomen Cupissa Raumalla 12.5