29.4.2013

CrossiBlogilla vaiherikas kilpailu vantaalla

CrossiBlogin varikkopilttuu vantaalla 26.4.2013

Vantaan Moottorikerho isännöi kauden ensimmäistä Sinisaloliigan kilpailua. Kilpailu oli samalla ensimmäinen kilpailu uudella formaatilla. Ennen MXC/B -luokan kuljettajat jaettiin arvalla ryhmiin, tänävuonna ryhmät määräytyvät aika-ajon perusteella. 40 nopeinta kuljettajaa pääsee A-ryhmään ja vain A-ryhmässä ajaville jaetaan pisteitä.

Aika-ajossa Jamin tavoitteena oli puhtaasi vain varmistaa pääsy A-ryhmään ja tavoite täyttyi Jamin ollessa aika-ajoryhmänsä 7. nopein.

Ensimmäisessä erässä lähtö onnistui hyvin ja ensimmäisen kurvin jälkeen sijoitus oli kahdenkymmenen tienoilla. Erän aikana Jami saikin ajaa kokoajan kilpaa ja sijoitus vaihteli 16 ja 21 välillä. Viimeisellä kierroksella Jamin onnistui ohittaa kaksi kuljettajaa ja lopulta maalissa Jami oli sijalla 17.

Toisessa erässä lähtö onnistui suurinpiirtein samalla lailla kuin ensimmäisessä erässä. Sijoitus oli hiukan 20 ulkopuolella, mutta erän edetessä Jami nousi hyvin kunnes maalihyppyrissä pyörä lähti poikittain. Hypyn alastulossa Jamilla irtosi jalka tapilta ja osui maahan tehden todellakipeää. Jalan loukkaamisen myötä ajo meni melkein mahdottomaksi ja tavoitteeksi muodostuikin vain päästä maaliin. Maalissa Jami oli sijalla 35. Päivän totalissa sijoitus oli 24.

Kaikenkaikkiaan kilpailu meni aika-ajon, ensimmäisen erän ja toisen erän alun osalta todella hyvin. Vaikka edellisen viikonlopun kilpailu laitilassa meni erittäin hienosti emme odottaneet vastaavia tuloksia vantaalta. Laitilasta puuttui valtaosa kärkikuskeista ja vantaalla kaikki olivat paikalla. Vantaa oli kauden ensimmäinen kilpailu missä kaikki kärkikuljettajat olivat paikalla ja siten toimi erittäin hyvänä paikkana nähdä kuinka paljon kilpakumppanit ovat kehittyneet talven aikana.

Seuraava mahdollinen kilpailu olisi Hyvinkäällä ensiviikonloppuna ajettava EM karsintakilpailu. Tällä hetkellä ei ole ihan varmaa osallistummeko kilpailuun vai emme. Osallistuminen varmistuu kun saamme selville kuinka paljon polvi sai vantaan kisassa kipeää.

Seuraava sinisaloliigan kilpailu ajetaan kolmen viikon kuluttua karhulassa.

tukijat_2013b