28.4.2013

Kim Savaste podiumilla saksan ADAC-kilpailussa

Saksan Adac sarjan ensimmäinen osakilpailu pidettiin Furstlich Drehnassa. Adac junior MX85 sarjassa ikärajat poikkeavat hieman EM sarjasta, adacissa saa ajaa vielä 15-vuotiaat. Kuskeja oli ilmoittautunut ensimmäiseen osakilpailuun 95.

Lauantaina kilpailun ensimmäisenä päivänä sää ei näyttänyt lupaavalta perjantain hellesään jälkeen, koko yön oli satanut vettä ja sade vain jatkui. Päivän ensimmäiset vapaat treenit sujuivat hyvin, Savaste ajoin hienosti kolmannelle sijalle. Aika-ajoissa satoi edelleen, mutta onneksi se ei haitanut pehmeällä hiekkaradalla. Savaste ajoi hienosti oman ryhmänsä nopeimman ajan.
Sunnuntai aamu valkeni edelleen sadekelissä. Päätimme yhteistuumin jättää warm-up ajon väliin ja keskittyä eriin. Ekassa erässä huono startti ja lähdössä sijoilla 25. Hyvää nousua kohti kärkeä ja lopulta maalissa 6.
Toinen erä, nyt onnistunut lähtö, Savaste johti kisaa toiseksi vikalle kierrokselle asti, kunnes kaatuminen, maalissa sijalla 2. Kokonaistuloksissa sijalla 3.

Tästä hyvällä mielellä kohti Hyvinkään EM kisaa.