22.4.2013

WestCross Weekend 2013

Perinteinen kauden avauskilpailu WestCross Weekend ajettiin viikonloppuna jo 19. kerran. Tällä kertaa MXC/B -kuljettajat olivat mukana sunnuntaina. Vielä viikko ennen kilpailua säät näyttivät hyvin huolestuttavilta, mutta kisaan rata kuivui niin että lauantaina rata jo pölisi. Rataryhmä joutuikin kastella radan lauantaina illalla. Päivän erät saatiin ajaa hienossa aurinkoisessa säässä.

Ensimmäisessä erässä parasta vauhtia piti Axel Helström johtaen vakuuttavasti lähdöstä maaliin. Axel Helströmin nimiin kirjattiin myös erän nopein kierrosaika. Ensimmäisellä kierroksella Tatu Junnola yritti päästä Helströmistä ohi, mutta lipsautti kurvissa nurin ja putosi yhdeksänneksi. Lopulta Tatu hienon nousun jälkeen oli maalissa toisena. Tomi Sarkama ajoi tasaisen erän ollen pitkään toisena, mutta lopulta hän oli maalissa kolmas.

Toisessa erässä Kärkikolmikko meni uuteen uskoon kun Tomi Sarkama kaatui ensimmäisellä kierroksella hurjan näköisesti ja joutui keskeyttämään erän. Tomin kaatumisen jälkeen Tatu Junnola johti kilpailua kaksi kierrosta kunnes juuri ennen kolmannen kierroksen täyttymistä kaatui pattisuoralla ja joutui keskeyttämään. Lopulta Kilpailun kolmen kärjen muodostivat Jami Niemelä, Axel Helström ja Veikka Vähämäki. Toisen erän nopein kierrosaika kirjattiin Jami niemelälle.