22.4.2013

CrossiBlogi WestCrossissa

Jami Niemelä Laitila Maalissa

CrossiBlogin kuskeista Jami Niemelä aloitti kesäkauden kilpailut Laitilassa perinteisessä kaudenavauskisassa WestCross Weekendissä.

Kilpailupaikalle saavuimme lauantaina hyvissäajoin ja pääsimme seuraamaan viimeisiä isojen pyörien eriä. Rata näytti todella hienolta ja hyväkuntoiselta. Yllätykseksemme rata pölisi. Illalla järjestäjät kastelivatkin radan huolellisesti. Illan kastelu ja yöllä ollut pieni pakkanen yhdistettynä 08:30 alkaneeseen harjoitukseen tarkoitti että rata oli pikkusen kohmeinen ja niljakas. Kaikesta huolimatta rata oli todella hyvä ajaa ja Jamille kirjattiinkin harjoitusten toiseksi nopein aika. Tässä kilpailussa harjoituksen ajoilla ei ollut merkitystä, vaan puomille menojärjestys arvottiin.

Ensimmäisessä erässä Jamin pyörä pomppasi eteenpäin ja jäi puomiin, joten ekassa kurvissa Jami olikin toiseksi viimeisenä. Tästä alkoi vauhdikas nousu ja lopulta maalissa Jami olikin kuudes. Erässä Jamilla meni vatsa sekaisin, joten lopussa oli pakko pikkusen rauhoittaa ajoa. Taisi kauden ensimmäisen kisan jännitys ja edellisen illan liekkisiivet tehdä pienet tepposet kuskille.

Erien väli kuluikin sitten vatsavaivoja kärsiessä ja ennen toisen erän alkua jo miettittiin että jätetäänkö erä väliin.  Lopulta Jami päätti että lähtee kokeilemaan kuinka vatsa kestäisi ajamista. Erän lähdössä Jami pikkusen myöhästyi, mutta sai onneksi porukan kiinni ja kun vielä sisäkurviinkin jäi pyörän mentävä kolonen niin ensimmäisen kurvin jälkeen Jami oli kympin sakissa ja ensimmäisen kierroksen tullessa täyteen neljäntenä.  Neljännellä kierroksella Jamin onnistui ohittaa kisaa johtaneen Axel Helströmin ja sen jälkeen Jami johtikin koko loppuerän.

Päivän totalissa Jami oli sijalla 2.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäisen erän kärkikympin muodostivat:

 • Axel Helström
 • Tatu Junnola
 • Tomi Sarkama
 • Rasmus Kumaja
 • Veikka Vähämäki
 • Jami Niemelä
 • John Virkki
 • Matias Vesterinen
 • Robert Fodge
 • Veeti Hietasalo

Toisen erän kärkikympin muodostivat:

 • jami Niemelä
 • Axel Helström
 • Veikka  Vähämäki
 • Toni Saarinen
 • Matias Vesterinen
 • Rasmus Kumaja
 • Veeti Hietasalo
 • Robert Fodge
 • Crisse Suutari
 • John Virkki

Totalin kärkikolmikon muodostivat:

 • Axel helström
 • Jami Niemelä
 • Veikka Vähämäki

Seuraavaksi ohjelmassa on MX-Liigan kilpailu 27.4.2013 Vantaalla.tukijat_2013b