18.4.2013

MX lajisäännöt julkaistu

Motocrossin lajisäännöt vuodelle 2013 on julkaistu. Kuten ennakkoon lajiryhmän toimesta tiedotettiin muuttuu MXC/B -luokan säännöt aika lailla uuden aika-ajon myötä.

Uutta 2013:

Liigakilpailuissa ajajat ryhmitellään ryhmiin aika-ajon perusteella
MXC/B-luokan liigakilpailuissa käytetään aika-ajoa. Mikäli MXC/B-luokan kilpailuun ilmoittautuu yli 50 ajajaa, jaetaan ajajat A- ja B-ryhmiin, joissa ajetaan aika-ajo. 20 nopeinta ajajaa aika-ajoryhmästä valitaan A-finaaliin, loput ajajat B-finaaliin. Mikäli ajajia on yli 80, jaetaan ajat A-, B- ja C-ryhmiin. Aika-ajon perusteella A-ryhmästä 14 nopeinta ajajaa A-finaaliin, B- ja C-ryhmästä 13 ajajaa A-finaaliin. Loput ajajat B-finaaliin.

Kisoissa voidaan lähteä liikkeelle kahdesta rivistä
Mikäli A-finaalista pudonneita ajajia on alle 50, voi kilpailun tuomaristo päättää ajetaanko B-finaali, vai lähtevätkö he A-finaaliin takarivistä. Mikäli ajajia on alle 90, voidaan tätä samaa sääntöä soveltaa myös C-finaalin osalta.

Aika-ajoryhmien jakautuminen pohjautuu kärkikympin osalta sarjataulukkoon
Toisesta osakilpailusta lähtien liigakilpailuissa aika-ajoerät muodostetaan sen hetkisen pisteiden kymmenen kärjen osalta seuraavasti: pistejohdossa oleva ryhmään B, pisteissä toisena oleva ryhmään A, pisteissä kolmantena oleva ryhmään B, pisteissä neljäntenä oleva ryhmään A jne.

Treenien aikataulu muuttuu kun mukaan tulee aika-ajo
MXC/B-luokan liigakilpailussa ennen kilpailua ajajille järjestetään 5 min starttiharjoitus + 10 min harjoitusajo + 10 min aika-ajo. Kaikki nämä ajetaan peräkkäin ilman taukoja. Starttiharjoitus on ajajalle vapaaehtoinen. Kun harjoitusajoa on kulunut 10 min, nostetaan ajanottolinjalle vihreä lippu aika-ajon alkamisen merkiksi. Aika-ajon päättyessä ajajat liputetaan pois radalta ruutulipulla.

Erissä puomille mennään aika-ajon mukaisessa järjestyskessä
MXC/B- luokan liigakilpailussa lähtöpuomille meno tapahtuu aika-ajon tuloksien mukaan eräkohtaisesti vuorotellen. Ensimmäinen ajaja lähtöpuomille siitä ryhmästä, jossa on nopein aika-ajo-aika. Sen jälkeen lähtöpuomille toiseksi nopeimman ryhmän nopein ajaja jne.

Oikeus osallistua MXC/A -luokan kilpailuihin
MXC/B-luokan MX-liigan kokonaispisteissä kauden aikana sijoilla 1-10 olevat / olleet ajajat saavat osallistua sekä MXC/A-luokan Suomen Cup-kilpailuihin että MXC/B-luokan kilpailuihin ko. kauden aikana.