8.4.2013

Kim Savasteen kauden avaus EM osakilpailussa Hollannin Heerdessä

Kim Savaste Heerde E

Kim Savaste KTM Motorsport Finlandin kuljettaja ajoi kauden ensimmäisen EM osakilpailun Hollannin Heerden pehmeällä hiekkaradalla. SML:ltä oli tukena ja apuna Jussi-Pekka Vehviläinen valmentamassa suomi-poikia kisaan. Savaste ajoi EMX85 luokassa, lauantaina kuskit oli jaettu kahteen kisaryhmään. Vapaat harjoitukset ja aika-ajot ajettiin koleassa kylmässä säässä, Savaste ajoi sijoille B. Karsintaerässä ajo oli hyvää ja varmaa Savasteen ollessa ruutulipulla 2. Tällä sijoituksella oli hyvä jatkaa sunnuntain kisapäivään.

Sunnuntai kisapäivän aamu valkeni pakkasen puolella ja aamun warm-up ajettiin kylmässä säässä. Ensimmäinen erästartti ei sujunut hyvin ja Savaste lähti Heerden ässä-mutkiin viimeisten joukossa, kova takaa-ajo toi Savasteelle sijan 9. Toiseen erään lähdettiin hyvällä fiiliksellä ja startti lähti hyvin Savasteen ollessa kärkijoukossa. Ajo kulki hyvin koko erän ajan ja Savaste oli erän 3. Totalin yhteistuloksissa 5. Tästä hyvä jatkaa seuraavaan osakilpailuun Hyvinkäälle, välissä ajetaan Saksan Adac.

Savasteen tiedotus