8.4.2013

Emil Weckman teki historiaa EMX65 luokan kilpailussa Heerdessä

Hollannissa Heerden radalla ajettiin 6.-7.4 Suomen lohkon EMX65 ja EMX85 -luokkien kilpailut.

Lauantaiaamu alkoi Emilin osalta ikävissä merkeissä: herätys karmivaan päänsärkyyn ja pahoinvointiin. Aamupala meni heikosti alas ja ennen aamun ensimmäisiä vapaitaharjoituksia vointi ei ollut kummoinen.Vapaista harjoituksista Emil jaksoi kuitenkin puristaa itselleen 10. sijan. Päivänmittaan vointi alkoi hiljalleen parantua ja aika-ajoista saatinkin 6. puomipaikka.

Sunnuntai aamu valkeni pikkupakkasessa ja sumussa. Aamun vapaissa harjoituksissa Emil ajoi 4. parhaimman ajan. Erien alkaessa sää muuttui aurinkoiseksi ja lämmintä oli + 10. Ensimmäsen erän startti onnistui hyvin Emilin ollessa toisessa mutkassa sijalla 4 ja maalilipun heilahtaessa Emil oli sijalla 2.

Toisen erän startti oli huono Emilin jäädessä pussiin ollen sijoilla 7-10. Omalla hyvällä ja varmalla ajolla rankalla hiekkaradalla Emilin onnistui nousta sijalle 3 ja kokonaiskilpailun sijalle 3.

Hyvä suoritus jos ajatellaan, että samalla viikolla ajettiin vielä Suomessa nastarenkailla kun taas kilpakumppanit olivat olleet 3 viikkoa harjoittelemassa paljaalla hiekalla!

" Puskaradion" mukaan Emil olisi tehnyt historiaa olleen ensimmäinen suomalainen joka on saavuttanut podiumpaikan ensimmäisessä EM-kisassaan.

Seuraava kilpailu ajetaan Hyvinkäällä 4.-5.5. Silloin kaikki mukaan kannustamaan Emiliä!

Emil Weckmanin tiedotus