6.4.2013

EMX85 Heerde - neljä Suomalaista kisassa mukana

Hollannissa Heerden radalla ajettiin tänään Suomen EM-karsintalohkon ensimmäisen osakilpailun karsintaerät. karsintaerät ajettiin kahdessa ryhmässä joista molemmista suoraan jatkoon pääsi kahdeksantoista kuljettajaa ja loput neljä kuljettajaa kilpailuun pääsi last change -erän kautta. Sunnuntaina ajetaan varsinaiset kilpaerät.

Aika-ajoryhmässä A oli seitsemän suomalaista kuljettajaa, Kim Savaste, Valtteri Räsänen, Joonas Näppi, Antti Nyqvist, Joni Mäkelä, Otto Hilden ja Veeti Hietasalo. Karsintaerän kolmen kärjen muodostivat Roan van de Moosoijk, Kim Savaste ja Jorn Zoetekouw. Suomalaisista suoraan jatkoon pääsivät Kim Savaste toisella sijalla sekä Valtteri Räsänen yhdeksännellä sijalla. Erässä koettiin pientä dramatiikkaa kun Jeremy Sydow ohitti Joonas Näpin juuri ennen maalilinjaa. Ennen ohitusta Joonas Näppi oli viimeisellä sijalla jolla olisi päässyt suoraan sunnuntain kilpaeriin.

Aika-ajoryhmässä B oli kolme Suomalaista kuljettajaa, Ere Kettunen, Matias Murto ja Aleksi Kurvinen. Ere Kettunen oli erän paras Suomalainen sijoittuen seitsemänneksitoista ja oli samalla ainoa suoraan sunnuntain eriin paikkansa lunastanut Suomalainen. Karsintaryhmän kolmen kärjen muodostivat Conrad Mewse, Jago Geerts ja Isak Gifting.

Last Change erästä oli tarjolla neljälle nopeimmalle kuljettajalle pääsy sunnuntain kilpaeriin. Last Change -erän parasta vauhtia piti Suomen Matias Murto voittaen erän. Matias Murto oli ainoa Last Changesta sunnuntain kilpailuun paikkansa lunastanut Suomalainen.

Sunnuntain kilpaerissä on siis neljä Suomalaista kuljettajaa, Kim Savaste, Valtteri Räsänen, Ere Kettunen ja Matias Murto.

Suomalaisten sijotukset karsintaerässä A: Kim Savaste (2), Valtteri Räsänen (9), Joonas Näppi (19), Antti Nyqvist (26), Joni Mäkelä (29), Otto Hilden (30), Veeti Hietasalo (31).

Suomalaisten sijoitukset karsintaerässä B: Ere Kettunen (17), Matias Murto (24) ja Aleksi Kurvinen (30).

Suomalaisten sijoitukset Last Change erässä: Matias Murto (1), Joonas Näppi (10), Antti Nyqvist (17), Aleksi Kurvinen (23), Joni Mäkelä (25), Otto Hilden (27).

EMX65-luokan karsinnat ajettiin myös tänään, mutta niiden osalta emme ole vielä saaneet tuloslistoja.