21.2.2013

MX sääntömuutokset kaudelle 2013

Motocrossin lajiryhmä on tänään tiedottanut kauden 2013 sääntömuutoksista. Varsinaiset säännät julkaistaan moottoriliiton sivuilla lähiaikoina.

MXC/B

- MXC/B ikäraja 11 vuotta. Ajaja saa osallistumisoikeuden MXC/B luokkaan sen vuoden alusta, kun täyttää 11. MXC/C ikärajat säilyvät ennallaan, sen vuoden alusta kun täyttää 10 vuotta, sen vuoden loppuun, kun täyttää 11 vuotta. Halutessaan MXC/C luokan ajaja voi siirtyä MXC/B luokkaan iän salliessa. Mikäli ajaja on ajanut MXC/B-luokassa, ei hänellä ole enää osallistumisoikeutta MXC/C-luokkaan.

- MX-Liiga kilpailuihin aika-ajo. Mikäli ajajia on yli 40, ilmoittautumisen jälkeen jaetaan ilmoittautuneet ryhmiin, joissa ajetaan harjoitus- ja aika-ajot. Ryhmästä puolet A- ja puolet B-finaaliin. Jos ajajia on enemmän kuin 80, niin jako tasan A-, B- ja mahdollisen C-finaalin kesken. Mikäli ajajamäärä ei mene tasan, on A-erässä tai A- ja B-erässä yksi ajaja enemmän. Liiga- ja nousupisteet jaetaan vain A-finaalista. Tällä käytännöllä pyritään pienentämään erissä olevia tasoeroja.

- MX-Liigassa kauden aikana yhteispisteissä 10 parhaan joukossa olevalle osallistumisoikeus MXC/A Suomen Cup kilpailuihin.

MXJ, MXC/A

- Suomen Cup loppupisteistä vähennettävä erä voi olla myös Supercross erä. Aiemmin Supercross erää ei ole voinut vähentää.