18.12.2012

Moottoriliiton valmennusryhmäuudistuksen tavoitekartoitus

Valmennusryhmät ovat osa huippu-urheiluvalmennusta. Valmennusryhmien tavoitteena on auttaa nuoria kuljettajia kehittymään kohti menestystä kansainvälisissä arvokilpailuissa. Valmennusryhmäurheilijat ovat keskimäärin noin 12-20 -vuotiaita lajista riippuen.

Valintakriteereissä painotetaan aiemman kilpailumenestyksen lisäksi kuljettajien itsensä asettamia kansainvälisiä tavoitteita urheilu-uralleen tulevaisuudessa ja suunnitelmia tavoitteiden toteuttamiseksi. Valmennusryhmävalinnat tehdään kerran vuodessa ja kauden aikana uusia ajajia voidaan kilpailutulosten perusteella kutsua ehdolle ryhmiin. Valmennusryhmien toiminta painottuu harjoitusleireihin, harjoittelun ohjeistamiseen, seurantaan ja analysointiin.

Valmennusryhmiä uudistetaan, tavoitekartoitus 31.12.2012 asti

Valmennusryhmiin valitaan uusia urheilijoita ja osana valintoja on myös avoin haku kaikille kansainvälistä kilpailemista tavoitteleville 10-23 -vuotiaille. Valmennusryhmillä on valmiudet toimia motocrossissa, endurossa, trialissa, speedwayssa, snowcrossissa, supermotossa ja road racingissa. Valmennusryhmien koko ja toiminta muotoutuvat lajikohtaisten toimintasuunnitelmien ja kuljettajien tason, iän ja kilpailusuunnitelmien mukaisesti.

Valmennusryhmille järjestetään lajivalmentajien toteuttamana harjoitusleirejä, joissa kartoitetaan kuljettajien ominaisuuksia, opetetaan laadukkaaseen harjoitteluun ja ohjataan omatoimisen harjoittelun tavoitteita siten, että ajotaidot ja tukiominaisuudet kehittyessään mahdollistavat menestymisen kansainvälisissä kilpailuissa. Tämän onnistumisen avainasemassa on urheilijan sitoutuminen tavoitteen mukaiseen harjoitus- ja kilpailutoimintaan ja lisäksi hänen taustajoukkojensa sitoutuminen yhteiseen tavoitteeseen sekä mahdollistamaan muut tärkeät asiat, kuten harjoitus- ja kilpailutoimintaan tarvittavat välineet ja talousresurssit.

Tavoitekartoituksen avulla samalla ajantasaistetaan eri lajien nuorten määrää, jotka tavoitteellisesti pyrkivät kansainvälisiin arvokilpailuihin.

Tavoitekartoitus

Lähde: Suomen Moottoriliitto Ry / moottoriliitto.fi