24.11.2012

Alustava kilpailukalenteris kaudelle 2013

Moottoriliitto on julkaissut tänään alustavan kilpailukalenterin kaudelle 2013.

Kalenteri löytyy SMLSupercross.fi-sivustolta, tässä linki

Aiemmilta vuosilta poikkeuksellisesti kalenterissa on junnuja kiinnostavana kolme talvikauden kilpailua. Kilpailut on tarkoitus ajaa Imatralla hallissa. Imatran kilpailujen päivämäärät ovat: 26.1, 23.2 ja 24.3.

Kalenterin mukaan myös MX-liigan kilpailujen määrä kasvaa tämän kauden kuudesta kilpailusta yhdeksään kilpailuun.

Kilpailupäivät (MX65, MXC/C ja MXC/B):

  • 27.4 VMK
  • 18.5 KarMK
  • 8.6 HeMK
  • 29.6 IMK
  • 6.7 PCMK
  • 3.8 MieMK
  • 24.8 KMK
  • 14.9 K-SMK
  • 21.9 LrMP

Edellisen listan lisäksi toki on MX1/MX2 viikonloppuina ajettavat MXC/A -luokan kilpailut sekä supercross-sarjan ulkona ajettaven kilpailuiden yhteydessä ajettavat MXC/A -kilpailut.

Suomessa ajetaan myös Euroopanmestaruussarjan kilpailu Hyvinkäällä 4-5.5.2013. Kilpailussa pääluokkina on MX65 ja MX85, mutta kalenterin mukaan kilpailuissa ajavat lauantaina MX2 kuskit ja sunnuntaina MX1 kuskit.

Edellä lueteltujen kilpailuiden lisäksi on kalenteriin merkitty muutama kansallinen kilpailu. Perinteisesti kansallisten kilpailuiden määrä tarkentuu kesän lähentyessä kun kerhot määrittävät mitkä luokat missäkin ajavat.

Listalta puuttuu myös Pohjoisen kierroksen kilpailut. Perinteisesti pohjoisen kierros on alkanut torniosta liigakisalla, jota on seurannut yksi arkikilpailu ja seuraavana viikonloppuna kierroksen päätöskilpailu. Toivottavasti pohjoisenkierros kierretään myös kaudella 2013.

Tiedossa on siis mielenkiintoinen kausi ja paljon kilpailuja!