8.11.2012

Kuljettajat valittu BLACKSEVEN YAMAHA SH RACING motocrosstallin toiselle toimintakaudelle

Kuljettajat valittu BLACKSEVEN YAMAHA SH RACING motocrosstallin toiselle toimintakaudelle

Talliin uusina kuljettajina tulevat Kevin Ragnell ja Samuli Jokiniemi, jotka ajavat MXCA-luokassa Yamaha YZ85 kalustolla. Tallissa jatkaa Antti Ahtila, joka siirtyy MXJ-luokkaan Yamaha YZ125:n ohjaimiin.

Avoimet testit kiinnostivat

- Kuljettajien valinta suoritettiin tänä vuonna avoimien testitilaisuuksien kautta. Oli hienoa huomata, kuinka iso määrä kuljettajia ilmoittautui mukaan testeihin ja miten innoissaan he olivat mahdollisuudesta, kertoo tallin toiminnasta vastaava Jani Mahlamäki.

- Päädyimme 85cc luokassa kuljettajiin, joiden kanssa pääsemme tekemään niin sanottua kasvatustyötä.

Ragnell ja Jokiniemi kuuluivat tällä kaudelle MXCB-luokan kärkeen ja nousevat ensi kaudeksi MXCA-luokkaan.

- Pojat aloittavat marraskuussa treenaamisen Tomi Konttisen valvonnassa. Menestykseen on vain yksi tie, kovaa treeniä ja lisää kovaa treeniä. Talvella rakennetaan koko kilpailukauden perusta ja kun sen tekee tunnollisesti, niin voi hyvällä itseluottamuksella lähteä kauteen, kommentoi Mahlamäki.

Yamaha lisäsi tukeaan ensi kaudelle

Syksyllä käydyt neuvottelut Konekesko Yamaha Motorin kanssa mahdollistivat tallin laajentamisen MXJ-luokkaan.

- Täytyy antaa kiitokset Yamahan suuntaan, että he suhtautuivat positiivisesti ehdotukseemme tallin laajentamisesta MXJ-luokkaan, sanoo tallin perustamisessa mukana ollut Sami Hyypiä.

Yamaha lisää panostaan myös teknisen tuen puolella, mahdollistamalle pyörien testiohjelman keväällä ennen kilpailukauden alkua. Yamaha maahantuojan palveluksessa työskentelee henkilöitä, jotka omaavat pitkän kokemuksen motocrossin ja Moto GP:n MM-sarjasta mekaanikon tehtävissä.

- Olemme olleet tyytyväisiä yhteistyöhön ja haluamme auttaa tallin kuljettajia lisää omalta osaltamme, kertoo Tero Karhunen Yamahalta.

- Aivan liian monet keskittyvät epäoleellisiin asioihin pyöriä virittäessään, kun huomattavasti järkevämpää olisi pitää peruspyörä teknisesti hyvässä kunnossa ja osata perusasiat pyörän säätämisessä. Uskallan väittää, että Suomessa ei ole yhtäkään 85cc kuljettajaa, jolle vakiopyörän suorituskyvyssä ei olisi riittävästi tehoa, jatkaa Karhunen.

Antti Ahtila uusien haasteiden edessä

Tallin laajentuessa MXJ-luokkaan, Antti Ahtilalle avautui mahdollisuus luokkavaihdokseen.

- Talli ehdotti minulle siirtymistä MXJ-luokkaan ja keskustelin asiasta Antti Pyrhösen kanssa. Pyrhönen kannusti minua siirtymään ja testattuani Yamaha YZ125 pyörää, tulin vakuuttuneeksi luokkavaihdoksen olevan oikea ratkaisu. Olen nyt todella motivoitunut treenaamaan läpi talven ja odotan innolla ensi kesän kisoja, kertoi Ahtila.

Tiedotustilaisuus Tampereen Offroad Expo messuilla

Tallin ensi kauden kuljettajat esitellään tiedotustilaisuudessa Tampereella Offroad Expo messujen yhteydessä, BLACKSEVEN Oy:n osastolla, perjantaina 9.11 klo 13.00

Lisätiedot: Jani Mahlamäki jani@blackseven.fi 040-1546731