2.11.2012

CrossiBlogi tiimin kauden 2012 yhteenveto

Kausi 2012 oli CrossiBlogin motocross-tiimin ensimmäinen vuosi. Kauden aikana opimme paljon asioita tiimitoiminnasta, yhdessäolosta, harjoittelusta ja monesta muusta asiasta. Jos kauden haluaa summata yhdessä lauseessa, niin kausi oli erittäin hyvä ja opettavainen.

Vajaa vuosi sitten kun muodostimme tiimin, niin pidimme palaveria kuljettajien ja vanhempien kanssa. Palaverissa kävimme läpi sitä mitä kukin odottaa tiimitoiminnalta ja mitä tiimi odottaa kuljettajilta, tärkeimpänä asiana palaverissa oli kuljettajien omat tavoitteet kaudelle 2012. Kukin kuljettaja itse kertoi oman tavoitteensa.

Talvella kuljettajat harrastivat pääsääntöisesti omatoimisesti monipuolista liikuntaa, minkä lisäksi kuljettajat kävivät yhdessä harjoittelemassa kiipeilyä kerran viikossa. Peruskuntoharjoittelun lisäksi ajamista harjoiteltiin viikonloppuisin osin nastarenkailla suomessa ja osin hallissa Virossa tai Suomessa. Talven lähestyessä loppua osa tiimistä siirtyi viroon ja latviaan harjoittelemaan ja kilpailemaan. Talvikaudella saatujen oppien voimin sitten siirryttiin kesän kilpailuihin.

Kaikki tiimin kuljettajat saavuttivat itse itselleen antamansa tavoitteet, joten voidaan sanoa että talven ja kesän harjoittelu oli varsin onnistunutta. On myös huomioitava, että jokainen kuljettaja kasvoi paljon myös ihmisenä, sai lisää itsevarmutta, omatoimisuutta ja muita tärkeitä asioita jotka auttavat myös motocrossin ulkopuolisessa elämässä.

Vaikka kausi olikin erittäin onnistunut, niin mahtui kauteen myös joitakin epäonnistumisia. Tiimin kannalta katastrofaalisin päivä oli Porin kilpailu, jossa jokainen tiimikuski keskeytti vähintään toisessa erässä. Epäonnistumiset kasvattavat, niin myös tässä tapauksessa. Porin jälkeen oli helppo analysoida mitä asioita pitäisi kunkin kuskin harjoitella lisää. Näin myös tapahtui ja jo seuraavassa kilpailussa nähtiin aiempaa vahvempia kuljettajia.

Yksi sellainen oman tiimin ulkopuolelta mieleen jäänyt asia on se kuinka kauhean paljon kaikki kilpakumppanit kehittyivät kauden aikana. Porukasta löytyy montakin sellaista kuljettajaa jotka huntikuussa vantaan kisassa hädintuskin mahtuivat kahdenkymmenen joukkoon ja jotka viimeisssä kilpailuissa olivat viiden parhan joukossa. Työtä on siis tehty erittäin paljon jokaisen tiimin,  kuskin ja vanhemman toimesta.

Kaudelle 2013 CrossiBlogi.fi -tiimi tulee uudistumaan, kun Samuli ja Otto siirtyvät toisiin tiimeihin. CrossiBlogi tiimi kiittää Samulia, Ottoa ja poikien vanhempia hienosta kaudesta ja toivottaa kaikille hyvää jatkoa uusissa tiimeissä. Samalla toivotamme erittäin hyvää tulevaa kautta 2013.

Iso kiitos myös kaikille kilpakumppaneille ja heidän taustajoukoille. Varikoilla ja kisoissa on ollut erittäin mukava olla kun seurana on hyviä ja mukavia ihmisiä!