25.10.2012

Tatu Pekkarisen kausi päättyi leikkauspöydälle

Tatu #74, 11v, Siive, kauden 2011 C/C-luokan mestari, lähti kauteen 2012 epävarmoin tunnelmin koska keväällä 2011 vammautunut olkapää ei kuntoutuksesta huolimatta parantunut siihen kuntoon minkä motocross lajina vaatisi.

Kausi 2012 on nyt siis saatu pakettiin ja aivan kirjaimellisesti. Tatun kausi oli pakko viheltää poikki Mäntyharjun C/A-kilpailun jälkeen kun olkapää oli jälleen kerran lähtenyt sijoiltaan ja kuskin itsetunto ajamiseen alkoi olla jo nollassa, tässä kuitenkin kertausta viime talveen ja kesäkauteen 2012.

Viime talvena Tatu harjoitteli Suomessa vain ja ainoastaan jäällä, samalla kuntouttaen huonossa kunnossa ollutta olkapäätään. Kävimme myös helmi-maaliskuussa Vehviläisen Jussin luona Kaliforniassa jossa saimme kasaan kauden ensimmäiset ajotunnit sulalla maalla. Halleissa emme käyneet ollenkaan kun tiesimme riskin olkapään suhteen liian suureksi. Jäärata lajina on kuitenkin Tatulle se kaikkein mieluisin ja palvelee erinomaisesti myös motocrossia joten keskityimme siihen.

Valmennusvastuun alkaneelle kaudelle ottivat lajin konkarit Jari Rönkkö, Tapio Kokkonen ja Jussi Vehviläinen, pyöränä KTM ja tiiminä Racingbike Finland Juha Punkin johdolla eli siltä osin kausi oli huippuosaavissa käsissä.

Ensimmäinen takapakki kuitenkin tuli jo huhtikuun alussa Latviassa KTM:n järjestämällä ajoleirillä jossa Tatun olkapää luiskahti pois paikoiltaan vaarattoman näköisessä tilanteessa Jussi Vehviläisen ajorastilla. Kipu oli mieletön ja Tomi Konttinen teippasi olkapään parhaimpansa mukaan mutta se ei enää ollut siinä kunnossa että Tatu olisi voinut osallistua Kegumsin ja Viljandin kilpailuihin.

Lääkärit Suomessa eivät kuitenkaan suostuneet leikkaukseen joten päätimme teetättää mahdollisimman vahvan tuen jolla kausi voisi mahdollisesti jatkua. Tuki kuitenkin haittasi ajamista merkittävästi ja varsinkin ajoasento muuttui melkoisesti mutta kausi Suomessa saatiin silti aloitettua.

Ensimmäiset C/B-kisat menivät kuljettajan ollessa korkeintaan 75% kunnossa mutta silti ovet aukesivat C/A-luokkaan heti kauden avaukseen Jämsään. Luokkavaihtoa mietimme yhdessä valmentajien kanssa ja näimme viisaimmaksi tarttua haasteeseen vaikka kuskilla olikin ongelmia terveyden kanssa. Avauskilpailu meni loistavasti Tatun ajaessa totaalin neljänneksi vaikkakin ero kärkeen oli melkoinen. Tästä kautta siis jatkettiin mutta kehitystä ajamiseen ei enää tullut kun varsinkin haastavassa kunnossa olevilla radoilla ajaminen oli miltei mahdotonta.

Tatu ilmoitettiin myös EM-sarjan kahteen viimeiseen kilpailuun Saksaan ja kaikki oli reissua varten valmiina kun sitten treeneissä Siilinjärvellä murtui kämmenluu ja taas tuli ajotaukoa vajaa kuukausi.

Mäntyharjun kilpailun jälkeen löysimme kuitenkin oletettavasti maamme ykköskirurgin olkapäävammojen suhteen ja se operoitiin heti syyskuun alussa. Leikkauksessa löytyi melko pahoja vammoja ja leikkaus oli massiivinen mutta onnistui miltei täydellisesti. Kuntoutus on nyt täydessä vauhdissa ja kaikki näyttää erinomaiselta siltä osin joten teemme jo valmisteluja ensi kautta ajatellen.

Kauteen 2013 lähdemme samalla taustamiehityksellä eli valmentajat jatkavat ja pyöränä edelleen KTM. Yhteistyötä Racingbike Finlandin kanssa vahvistamme entisestään. Tatu kääntää kuitenkin ainakin toistaiseksi katseensa kv-kilpailuihin joten tulemme kiertämään mahdollisuuksien mukaan koko em-sarjan ja mahdollisesti myös Saksan Adac-sarjan. Suomessa ajamme vain C/A-kilpailuja minkä kalenteri antaa myöten.

Tatu jatkaa ajoharjoitteluaan Suomessa omalla omaperäisellä tyylillään eli ajaen ainoastaan jäärataa niin paljon kuin mahdollista. Talvella 2014 ikä antaakin jo myöten osallistua JR2-luokan eli ns. piikkiluokan kisoihin joten nyt tuleva talvi tulee olemaan viimeinen 85:lla jäällä.

Tammikuun lopussa suuntaamme Jussi Vehviläisen luo Kaliforniaan jossa on tarkoitus ajaa muutama kilpailukin jos olkapää on kuntoutunut 100% kuntoon. Huhtikuun alussa taas on tarkoitus suunnata Latviaan ja siitä ensimmäisiin kv-kisoihin.

Tatu haluaa kiittää hieman vaisuista kauden esityksistä huolimatta valmentajiaan, tiimiään sekä kaikkia tukijoitaan jotka ylipäätään mahdollistavat koko harrastuksen, kiitos teille.

Syysterveisin Tatu Pekkarisen tiedotus