14.10.2012

Matias Vesterinen Svetogorskissa kakkonen

Rajan takana ajeltiin lauantaina Svetogorskin Stadion Cross. Svetogorskin rata ja systeemit näyttivät taas hienolta..kyllä Venäläisissä kisoissa on suuren urheilujuhlan tuntua 🙂 Kilpailu keräsi paikalla parikymmennäntä Suomalais kuljettajaa.

Matias oli  mukana kilpailussa SUZUKI Team Finlandin RM85 pyörällä. 85 luokassa oli yhteensä 16 kuljettajaa joista 6 IMK:n kuskeja ja mukana oli myös Venäjän 85 sarjan huippu nimet.

1-Erän Startissa Matias näytti miten se Suitsa irtoo puomilta ja syöksyi ykkösmutkaan piikkipaikalla. Radalla oleva pattisuora tuotti alkuun Matiakselle pientä haastetta kun patit jäi tuplaamatta.  Pattisuoralla Venäjän #747 STROKOV David pääsi Matiaksesta ohitse kilpailun kärkeen. ja piti myös paikkansa ruutulipulle asti. Matias maalissa toisena. Toiseksi parhaiten IMK:n kuskeista sijoittui Leevi Kuusitunturi sijalle 7.

2-Eränkin Holet tuli Suomeen.. kärkeen sinkaisi IMK:n Atte Litmanen Matias jäi kolmanneksi.  Erän aikana kärki kuitenkin vaihtui ja johdossa päästeli

STROKOV David. Matias kävi tiukkaa taistelua kakkospaikasta Venäjän KOBZEV Demidin kanssa kilpailun viime metreille pattisuoraa tultiin aivan rintarinnan. Matias jäi kuitenkin taistelussa kolmaksi. Totalin tulos oli toinen. JESS! Piikki paikalla startissa ollut Atte Litmanen oli erän toiseksi paras Suomalainen sijalla 7.

 

Kilpailun jälkeen Venäjän edustajat kävivät onnittelemassa Matiasta ja kummastelemassa tätä pientä sankaria 🙂 heidän kanssa keskusteltiitiin myös mahdollisuuksista ajaa ensi vuonna joitakin kilpailuja myös venäjällä.

Sopemäki Racing