10.10.2012

Coupe De L´Avenir ja Kim Savasteelle henkilökohtainen MM voitto

Suomi oli mukana MX85 joukkue kisassa kokoonpanolla Topi Merinen, Teemu Lahtine ja Kim Savaste. Joukkueenjohtajana ja valmentajana toimi Jussi Vehviläinen. Lauantai valkeni sateisena jo sateisen perjantai yön jälkeen. Rata ja varikkoalue muuttui hetkessä pehmeäksi ja liukkaaksi kuravelliksi. Aamun ensimmäisissä treeneissä Kim ajoi 3:ksi parhaan ajan, Teemu 31. ja Topi 29. Toiset vapaat treenit peruttiin sateen vuoksi ja rataa oli tauon aikana parannettava ja muutettava. Aika-ajoissa pojat ajoivat hienosti, Kim 3. Teemu 14. ja Topi 11. Suomen joukkue sai yhteispisteissä 3.sijan puomipaikalle.

Sunnuntain sää oli onneksi poutainen ja aurinkoinen, mutta rata oli edelleen tosi kuranen ja liukas. Pojat päättivät yhdessä etteivät aja aamun warm-up ajoa, säästytään yhdeltä pyykiltä ja pyörän pesulta ja aikaa on niin vähän ensimmäiseen erään. Jury piti meetingin ja päätti että ajetaan kaksi kisaerää kolmen tilalla.

Ensimmäinen erä pojat saivat melko hyvät startit, muutamia kaatuiluja erän aikana kaikilla. Kim ajoi hienoa ajoa ja lopulta oli ruutulipulla 7. Teemu 31. ja Topi 21.

Toinen erä, Kim otti hienot hole-shotit ja johti kisaa pitkään, pieni kuraspoorissa kaatuminen vei kärkipaikan hetkeksi, mutta Kim otti uudelleen johtopaikan haltuunsa ja ruutulipulla sija 1. Eroa kakkoseen 11 sekuntia. Nopein kierrosaika kirjattiin Kimin nimiin. Teemu 16. Topi 29. Suomen joukkue otti 5.sijan kokonaistuloksissa

Kim otti henkilökohtaisen totalin voiton MM kilpailussa ja sai nimensä mestarienlaattaan. 2. Pootjes, joka on tämän vuoden tuore EM voittaja, 3. Boisrame Ranskasta. Monet kärkinimet jäivät Kimin taakse. Tähän oli kerrassaan upea päättää arvokisakausi, podiumilla soiden Suomen maamme-laulu.

Kim Savasteen tiedotus