6.10.2012

Kuopio juniorimestariksi

Kuopion moottorikerhon juniorit löivät eteläisen Suomen suurien kerhojen joukkueet kotimaisemissaan Siilinjärven Hamulan radalla motocrossin joukkuekisan avauspäivänä. Kuopiolaisten voiton avain oli tasaisuus, erävoittoja juhlineet Tampereen ja Kangasalan kerhojen joukkueet jätettiin kolmos- ja nelossijoille.

Teemu Skippari ja Ere Kettunen käynnistivät alle 16-vuotiaiden mestaruusjahdin menestyksellä avauserässä, Skipparin toisen- ja Kettusen neljännen sijan myötä joukkue johti kisaa. Erän voitti totaalisen suvereenisti Tampereen Motocrossin ykkösjoukkueen Jere Haavisto. Myös Hyvinkään moottorikerhon ykkösjoukkue avasi vahvasti Teemu Kinnarin ajettua kolmanneksi ja Joni Aholan otettua erästä sijan seitsemän.

Päivän toisessa junioreiden kisaerässä Kangasalan moottorikerhon ykkösen Joel Kolehmainen oli Haaviston tapaan aivan suvereeni erävoittaja. Kuopion Kettunen paransi vielä menoaan ajaen nyt kakkoseksi. Kun joukkueen kolmas lenkki, Simo Iivarinen ylsi yhdenneksitoista kuopiolaiset säilyttivät johtonsa edelleen.

Tampereen suunnalle toinen erä oli epäonninen, Kangasalan Kosti Kirjavainen kaatui ja joutui kolareihin useampaankin kertaan päätyen sijalle 17. Tampereen Motocrossin Niko Silmola joutui puolestaan keskeyttämään vauhdikkaan kaatumisen seurauksena.

Hyvinkään Antti Ahtila nousi aivan erän loppumetreillä kolmanneksi, mutta kaatui heti perään ja putosi neljä sijaa. Kinnari oli kuitenkin neljäs ja piti joukkueensa mukana mitalikamppailussa.

Kolehmainen ja Haavisto pääsivät samalle lähtöpuomille vasta kisan päättäneessä kolmannessa erässä. Kolehmainen otti hyvän startin ja lähti viemään joukkoa, Haaviston startti sen sijaan meni aivan pieleen. Nopeasti Haavisto kuitenkin nousi kakkoseksi, mutta lipsautti vielä kerran nurin ja näin Kolehmainen ajoi jälleen erävoiton.

Kuopion kolmikosta radalla olivat Skippari, joka jatkoi loistotyötä ollen kolmas ja kun Iivarinen tuli tasaisen varmasti maaliin jälleen yhdentenätoista, meni mestaruus kalakukkokaupunkiin. Hyvinkään Ahtila kesti tällä kertaa pystyssä ja kun Joni Ahola säesti seitsemännellä sijalla, joukkue otti kakkossijan. Haaviston toinen ja Tomi Siron kymmenes sija tiesivät pronssipaikkaa Tampereen motocrossin joukkuelle, Kangasala jäi kahdesta erävoitosta huolimatta palkintokorokkeen viereen neljänneksi.

Totti Raittila
TR-Tuotanto