25.9.2012

Patrik Aholla epäonnea kauden päätöskisassa Imatralla

Motocrossliigan viimeiseen osakilpailuun Kurkvuoren uudelle radalle lähdettiin toiveikkain mielin. Treenit oli sujuneet hyvin ja itseluottamuskin oli sitä kautta kohdallaan.Lisäksi Hyvinkäällä hankittu 12 pisteen pistejohto liigassa tuntui sen verran tukevalta että ainoastaan totaalinen epäonnistuminen voisi viedä liigamestaruuden Patrikilta.

Harjoitukset menivätkin hyvin, Patrikille nopein aika vaikkei yhtään kierrosta saanutkaan täysin tyhjällä radalla ajaa.

Ensimmäisen erän lähdössä kuitenkin se pahin mahdollinen tapahtui ja Pate joutui kilpakumppaninsa töytäisemäksi heti lähtösuoralla jonka seurauksena kaatuminen ja kunnon tälli vasempaan jalkaan. Isku oli sen verran kova ettei jalka ottanut heti alle ja Patrik pääsikin mukaan kisaan viimeisenä, yli kierroksen kärkeä jäljessä! Vaikkei ajamisesta tahtonut tulla mitään kipeän jalan kanssa, sinnitteli Patrik kuitenkin maaliin nousten sijalle 16, saalistaen näinollen muutaman pisteen.

Varmanoloinen pistejohto oli hetkessä vaihtunut toivottomalta tuntuvaan takaa-ajo asemaan, pahimman kilpakumppanin Matias Murron ajaessa samalla toisessa ryhmässä erävoittoon.

Erätauolla piti tosiaan pohtia pystyykö jalalla toiseen erään lähtemään ollenkaan. Kuitenkin levolla ja sopivalla itselääkityksellä jalka saatiin sen verran iskuun, ettei tarvinut heittää pyyhettä kehään. Tokaan erään Patrik valitsi puomilta ”varmuuden vuoksi”ulkoreunasta aivan reunimmaisen paikan.Varovaisen lähdön jälkeen matkaa lähdettiin taittamaan noin sijalla 10.Kipeällä jalalla ajaminen tuotti koko ajan suurta tuskaa mutta Patrik kuitenkin taisteli hienosti maaliin sijalla 4. Murron napatessa taasen erävoiton toisessa ryhmässä, oli liigamestaruuden suhteen peli selvä.

Epäonnisesta kilpailusta on vaikea positiivista hakea,mutta Imatralla hävitty liigamestaruus alkaa varmasti pienen ajan kuluttua tuntua voitetulta liigahopealta!

Patrik Aho Tiedotus
patrikaho.com