22.9.2012

Junnujen Liigamestarit selville Imatralla

Perinteinen suomalainen motocross-näyttämö Imatran Kurkvuoren rata heräsi lähes kahdenkymmenen vuoden tauolta kisakartalle, kun Sinisalo-Liigan kauden päätöskisa pyörähti käyntiin. Liigan kolmessa junioriluokassa kahden osalta mestarit olivat jo viittä vaille varmat, mutta MXC/B:n ratkaisut nähtiin vasta päätöserissä.
Emil Weckman teki nuorimmissa junnuissa, eli 7-11- vuotiaiden MX65-luokassa täysosumatyötä myös sarjapäätöksessä voittamalla jälleen molemmat erät. Näin kolmannen polven sipoolainen moottoripyöräurheilija vei Liigan mestaruuden puhtaalla kahdentoista erävoiton sarjalla. Ensi kaudeksi Weckman siirtyy suoraan luokkaan MXC/B, kun yksitoista vuotta täyttyy pojalla jo ensi kuussa.
Kummankin erän kakkoseksi ajoi Kasper Kangasniemi, joka näin varmisti myös sarjan hopeasijan. Joni Mäkelän kummankin erän kolmossija ei riittänyt nostamaan häntä pronssisijalle pisteissä, kun Samuli Puhakainen oli erien kuudes ja kahdeksas. Puhakainen pokkaa pronssia kymmenen pisteen erolla Mäkelään.
MXC/C:ssä sarjan mestari varmistui myös jo päivän avauserässä, kun Joonas Näppi kurvaili kaaduttuaankin neljänneksi ja karkasi pisteissä tavoittamattomiin. Erän voitti kotiradallaan Matias Vesterinen. Toisessa erässä Näppi löi sinetin Liigamestaruudelleen nousemalla huonon lähdön jälkeen erävoittoon. Santeri Keränen oli päivän totaalin voittaja ajettuaan kummankin erän kakkoseksi. Keränen nousi pisteissä vain yhden päähän sarjahopeaa pokkaavasta Aleksi Kurvisesta.
Patrik Aho lähti päätöskisaan MXC/B:n kärkipaikalta, mutta Matias Murto oli vain kahdentoista pisteen päässä. Sarjakolmonen, Peetu Aalto nousi jo aiemmin MXC/A:han, joten mestaruustaistelu jäi Ahon ja Murron väliseksi. Luokassa kisattiin tutusti kahdessa erillisessä ryhmässä, arpa heitti Murron ja Ahon eri kisaryhmiin.
Ahon ensimmäinen erä A-ryhmässä meni täysin penkin alle, poika oli vasta kuudestoista. B-ryhmässä ajanut Murto taas voitti ensimmäisen erän ja näin piste-etu kääntyi reilusti hänelle. Toisessa erässä Aho onnistui taistelemaan sijalle neljä, mutta kun Murto puolestaan ajoi jälleen erävoiton, Liigamestaruus meni hänelle viidentoista pisteen turvin. Aalto piti kolmossijan niukasti, Samuli Jokiniemi nousi vain neljän pisteen päähän.
 Totti Raittila
TR-Tuotanto