21.9.2012

Blackseven Yamaha SH Racing - Kauden viimeinen MXCA Suomen Cup Kurikka

Syksyllä 2011 perustetun tallin tavoitteena oli löytää kaksi nuorta, lupaavaa ja nopeaa motocrosskuljettajaa, joilla on kova oma halua menestyä ja kehittyä motocrossissa. Sopimukset allekirjoitettiin Antti Ahtilan ja Topi Merisen kanssa. Tallin yhtenä perustajista on jalkapalloammattilainen Sami Hyypiä.

MXC/A Suomen Cup Kurikka 16.9.2012
Kurikka sai kunnian olla sarjan viimeisen osakilpailun näyttämönä. Antti Ahtila lähti rohkeasti tavoittelemaan sarjasta kolmatta sijaa ja Merisen tähtäin oli nostaa itsensä kympin sakkiin.

Ahtila aika-ajon 6., Merinen 7.
Kurikan pehmeä hiekkarata laittoi kuljettajien ajotaidot puntariin. Molemmat kuljettajat olivat tyytyväisiä aika-ajo sijoituksiin.
- Pidän tällaisesta pehmeästä hiekkaradasta. Startit ovat täälläkin todella tärkeässä roolissa. Tosissani lähden taistelemaan pronssista, kommentoi Ahtila päättäväisenä aika-ajon jälkeen.

Molemmat kuljettajat varmassa vauhdissa
Ahtila ja Merinen onnistuivat ensimmäisen erän startissa hienosti. Antin epäonneksi edellä ajanut kuljettaja kuitenkin kaatui, vieden Antin mukanaan. Takaa ajo oli aloitettava sijalta 17. Topi Merinen ajoi varmalla otteella viidenneksi, Ahtilan tehdessä kovan nousun kahdeksanneksi.

- Kyllä nyt harmittaa. Mulla oli loistava paikka taistella erän kärkisijoista ja pronssista, mutta nyt kävi näin. Ei mahda mitään. Toiseen erään lähdetään parantamaan, totesi Ahtila.


Ahtila onnistui hyvin myös toisen erän startissa ja nousi parhaimmillaan jo kolmanneksi. Merisen startti ei mennyt nappiin, mutta agressiivisella ajolla Topi nousi viidenneksi ruutulipun heiluessa. Ahtila ajoi maaliin Topin edellä neljäntenä.
- Ajoin tasaisen kauden ja keräsin joka erässä pisteitä. Loppupisteissä olen viides. Halusin todella paljon mitalia tältä kaudelta, mutta täytyy antaa täysi tunnustus paremmilleni, pohti Ahtila.
- On ollut hienoa kuulua BLACKSEVEN YAMAHA SH RACING talliin tänä vuonna. Täytyy kiittää tästä mahdollisuudesta Sami Hyypiää, Blackseven Oy:tä ja Yamahaa. Tomi Konttinen on tehnyt paljon töitä valmentamisen suhteen ja Pyrhönen on auttanut minkä kiireiltään on ehtinyt. Myös Heikkosen Jussille kiitos pyöräasioissa, Ahtila kiitteli.

BLACKSEVEN YAMAHA SH RACING
Ahtilan tallikaveri Topi Merinen sijottui loppupisteissä yhdeksänneksi.
- Todella kokemusrikas kausi on nyt Suomen Cupin osalta takana. Treenasin talvella todella kovaa ja itseluottamus kasvoi sen myötä. EM-karsinnat Tanskassa, Hollannissa ja Saksassa antoivat tärkeää kansainvälistä kokemusta. Suomen Cupissa oli saumat vähän parempaankiin, tuli muutama nolla-erä liikaa, kertasi Merinen kauttaan.
- Tämä tiimi on ollut mielettömän hieno homma ja minulta myös isot kiitokset kaikille mukana olleille, jutteli Merinen.
Kausi alkaa olla paketissa, katseet ensikaudessa
- Kuljettajat täyttivät tulokselliset tavoitteet mitä kauden alussa asetettin, halusimme molemmat kymmenen parhaan joukkoon, sanoi tallin pyörittämisestä vastaava Jani Mahlamäki. - Ahtila on lahjakas kaveri, kaipaisin kuitenkin lisää urheilullisuutta ja räväkkyyttä Antin tekemiseen. Potentiaalia hänessä on ja me haluamme auttaa Anttia eteenpäin, mutta hänen on myös itse haluttava sitä enemmän, kiteytti Mahlamäki.
- Topi Merinen kehittyi vuoden aikana paljon. Hän on todella voitontahtoinen kaveri ja välillä voittamisen halu taisi mennä yliyrittämiseksi. Vauhdillisesti Topi kuuluu sarjan kärkikuljettajiin, jatkoi Mahlamäki.

Tallin ensimmäinen kausi alkaa olla lopuillaan ja ensi vuoden valmistelut ovat jo hyvällä mallilla. Kesän aikana järjestetyistä testitilaisuuksista on löytynyt hyviä ehdokkaita ensi vuoden kuljettajiksi. Konekesko Yamaha Motor lisäsi omaa panostaan ensi kaudeksi ja tämä mahdollistaa tallin kuljettajamäärän kasvattamisen. Ensi kauden kuljettajat valitaan lähipäivinä.
- Yamahan tuki on meille erittäin tärkeä ja olemme tyytyväisiä Yamaha YZ85 pyöriin. Suomen Cup loppupisteissä oli neljä Yamaha kuskia kymmenen joukossa, enemmän kuin millään muulla merkillä, se jo kertoo paljon Yamahan laadusta ja nopeudesta, sanoi Mahlamäki.

Lisätiedot: Jani Mahlamäki jani@blackseven.fi 040-1546731

Blackseven Yamaha SH Racing tiedote 20.9.2012