25.8.2012

Bulgarian Sevlievon nuorten MM-kilpailun lauantain tulokset

Bulgarian Sevlievossa ajettiin lauantaina nuorten motocross MM-kilpailujen aika-ajot. Varsinainen kilpailu on ohjelmassa sunnuntaina.

MX65-luokassa päivän kovinta vauhtia ajoi Hollannin Raivo Dankers. Raivo Dankers oli aika-ajossa omassa sekuntiluvulla kellottaen parhaaksi ajakseen 2:15.782, kun toiseksi tullut Robert-Crisztian Tompan paras kierrosaika oli 0.409 sekuntia hitaampi.

MX65-luokassa ei ollut mukana yhtään suomalaista kuljettajaa.

MX85 -luokassa kovinta vauhtia piti Amerikkalainen Austin Forkner. Austin oli myös yksi harvoista kuljettajista jotka kykenivät alittamaan 2:01 kierrosajan.

Toiseksi tuli Hollantilainen Davy Pootjes, joka hävisi austinille 0.020 sekuntia. Davy Pootjes voitti viimeviikonloppuna EMX85-luokan euroopan mestaruuden.

Kolmanneksi aika-ajossa tuli Hollantilainen Bas Vaessen. Vaessen jäi Austinista vain 0.212 sekuntia. Bas Vaessen oli viimeviikonlopun EMX85-finaalissa seitsemäs.

Suomesta kilpailuun osallistui Miro Sihvonen, joka sijoittui kymmenenneksi.

Suomessa asuva ja Viron lisenssillä kilpaileva Karl-Robert Reinike epäonnistui aika-ajoissa ollen oman ryhmänsä yhdeksästoista. Reiniken aika-ajon tulos ei oikeuttanut suoraa pääsyä kilpailuun, joten edessä oli Last-change kilpailu. Last-cahange erässä ajo sujui hyvin ja Reinike voitti erän ja varmisti pääsyn huomiseen kilpailuun.

MX125-luokassa päivän nopeimman kierrosajan kellotti suomessa Etelän kierroksella viimevuonna vieraillut Jorge Zaragoza. Zaragoza ajoi aika-ajon nopeimmankierroksensa viimeisellä mahdollisella kierroksella. Toiseksi aika-ajossa ajoi Tim Gajser ja kolmanneksi Jordon Smith.

MX125 luokassa oli myös Mikael Kaipainen, joka oli aika.ajon 37, Patrik Raittala 40., Joona Saari 45. sekä Miko Alakylmänen, Aleksis Merilä 46. 47. Suomalaisten mx25 -kuljettajien aika-ajoajat eivät riittäneet suoraan pääsyyn kilpailuun, joten edessä oli Last Change -kilpailu.

Last-Change kilpailussasuomalaisista parasta vauhtia piti Miko Alakylmänen ollen kuudes. Koska vain ensimmäiset neljä kuljettajaa pääsevät kilpailuun mukaan, ei kilpailussa nähdä yhtään suomalaista kuljettajaa.

Kilpailun viralliset tulokset löytyvät YouthStreamin tulospalvelusta