21.8.2012

BLACKSEVEN YAMAHA SH RACING - Kauden 5. MXCA Suomen Cup Iisalmi 29.7.2012

Syksyllä 2011 perustetun tallin tavoitteena oli löytää kaksi nuorta, lupaavaa ja nopeaa motocrosskuljettajaa, joilla on kova oma halua menestyä ja kehittyä motocrossissa. Sopimukset allekirjoitettiin Antti Ahtilan ja Topi Merisen kanssa. Tallin yhtenä perustajista on jalkapalloammattilainen Sami Hyypiä.

MXC/A Suomen Cup Iisalmi 29.7.2012

Suomen nopeimmat 85cc kuljettajat ajoivat kauden viidennen osakilpailun Iisalmessa. Kun MXC/A Suomen Cup-sarjasta on vielä puolet ajamatta, Ahtila on pisteissä kolmantena ja Merinen sijalla 20.

Ahtila aika-ajon nopein, Merinen kymmenes

Yöllinen sade teki radan pinnasta erittäin pitävän, joka tuntui sopivan parhaiten Antti Ahtilan ajotyyliin. Ahtila kellotti 0,3 sekunnin pohjat, Merisen ollessa kymmenenneksi nopein.

- Rata tuntui sopivan minulle, vaikka olikin kovaa savea, enemmän pidän itseäni hiekkaradan kuljettajana, kommentoi Ahtila suoritustaan.

Aika-ajon tulokset:

  1. Antti Ahtila, HyMK
  2. Karl-Robert Reinike, Viro,
  3. Joel Kolehmainen, KaMoKeTopi Merinen, KMC
  4. Topi Merinen, KMC

Molemmat kuljettajat taistelivat tukun tärkeitä pisteitä

Aika-ajon menestystä ei aivan pystytty siirtämään itse kilpailueriin, vaikkakin tallin molemmat kuljettajat antoivat näytteen taistelijan luonteistaan. Ensimmäisessä erässä Merinen taisteli pitkään sijoituksesta viiden parhaan joukkoon, ollen lopulta kahdeksas. Ahtila puolestaan otti huonon startin ja kaatui vielä toisella kierroksella, jääden

koko joukon hännille. Periksiantamaton taistelu toi lopulta kymmenennen sijan.

Toisen erän startissa Merinen kaatui lähtömutkaaan ja Ahtila epäonnistui jääden niin ikään joukon hännille. Sekä Merinen että Ahtila aloittivat sitkeän nousun kohti parempia sijoituksia. Ahtila oli ruutulipun heiluessa seitsemäs ja Merinen kahdestoista.

- Päivän parasta antia olivat Ahtilan aika-ajo suoritus sekä molempien kuljettajien periksiantamaton asenne. On erittäin tärkeää oppia jo nuoresta pitäen, että ikinä ei saa keskeyttää turhaan. Tänään kuljettajamme osoittivat halunsa menestyä, vaikka vastoinkäymisiä olikin riittämiin, totesi tallipäällikkö Jani Mahlamäki.

Ahtila keräsi päivän seitsemänneksi isoimmat pisteet ja on nyt sarjassa neljäntenä. Merinen oli päivän totaalin kahdeksas ja nosti itsensä hienosti sarjataulukossa sijalle 12.

Seuraava MXC/A Suomen Cup osakilpailu 12.8 Siilinjärvellä.

Lisätiedot: Jani Mahlamäki jani@blackseven.fi 040-1546731