26.7.2012

Matias Murto Mansikissa toinen

Sinisaloliigan neljäs kisa ajettiin junioreiden osalta 21.7.2012 Karkkilassa Mansikin radan upeissa maisemissa. Mansikin rata on Suomessa harvinainen savipohjainen  rata ja kisapäivän sääennustuksia seurattiin tiiviisti jo etukäteen. Puolipilvinen ja tuulinen sää loi kenties parhaimmat kisaolosuhteet ajettavalle kisalle, vaikka välillä ajajien näköetäisyys ei suuren suuri pölypilvessä ollutkaan.

Ensimmäisen erän lähtö onnistui hyvin, vaikka lähtöpaikalla ennen starttia Matiaksella riitti tapahtumia. Matias oli lähtömutkassa kärkijoukossa, mutta ensimmäisten mutkien  ohitustilanteessa Matias menetti jarrutuksessa pyöränsä hallinnan ja pääsi lopulta matkaan ryhmänsä viimeisenä. Ensimmäisten kierrosten aikana ohituksia vaikeutti edellä ajavien nostattama pölypilvi. Sinnikkäällä ajolla ja ohituksilla Matias ylitti maalilinjan kuudentena.

Toisen erän lähtöpaikka oli suotuisampi ja lähtö onnistui kohtuullisen hyvin. Muutaman kierroksen ajon jälkeen Matias oli kärjessä ja piti kärkipaikan loppuun asti. Toisen erän erävoitto toi Matiakselle kokonaistuloksissa kakkossijan.

Seuraava Sinisaloliigan osakilpailu ajetaan Hyvinkäällä 4.8.2012

Tiedotus  Matias Murto