24.7.2012

Juho Ranta ja Karkkilan kisat

Luokassa MX85 C/B ajava Juho Ranta lähti parantamaan sijoitustaan Karkkilan MX-liigaan ja kilpailu paikalle saavuttiin jo perjantai-iltana ja aloimme pystyttää leiriä.

Kilpailuun lähtö ei sujunut ihan suunnitelmien mukaisesti, koska Miehikkälän kilpailussa moottori meni rikki ja moottoriremontin saanut pyörä alkoi kuitenkin perjantain treeneissä oireilla vaihteiden kanssa. "Yön pimeinä" tunteina siitä tuli vaihteet kuntoon ja pyörä saatiin lauantaiaamuna aikaisin kilpailupaikalle ja kaikki piti näin ollen olla kunnossa.

Harjoitusten kuluessa Juho Ranta kuitenkin totesi että kaasu ei toimi kunnolla ja kaasutin vuotikin bensaa kokoajan ylitse. Ratavarikolla saatiin pyörä siihen kuntoon, että harjoitukset pääsivät Juhon osalta jatkumaan. Pyörä kuitenkin alkoi pitämää uudestaan erikoista ääntä vaihteista ja Juhon harjoitus meni hivenen penkin alle. Varikolla syötiin sitten vatsat täyteen ja tämän jälkeen päätettiin vaihtaa numerokilvet mukana olleeseen Aleksi Kurvisen varapyörään, jolla Juho osallistuisi kilpaeriin.

Ensimmäinen startti onnistui hyvin ja Ranta kaasutti matkaan noin 12. sijan paikkeilla. Erän kuluessa sijoitukset alkoivat nousta ja muutamia hyviä kaksin kamppailuja käyden ruutulipulle Ranta saapui 9. sijalla. Juho oli tyytyväinen erään ja totesi pyörän olevan hyvä, iskarit toimivat ja kulku ok, mutta tanko oli hieman erilainen kuin omassa pelissä.

Toinen erä lähti käyntiin melkein samanlaisella tavalla kuin ensimmäinen. Startti oli hyvä ja matkaan lähdettiin kympin sakin tuntumassa. Erän kuluessa Ranta pääsi ohittamaan kanssakilpailijoita ja loppupuolella saavutti neljän ajajan joukon, mutta kierrosten tultua täyteen ruutulippu heilahti jälleen sijalla 9 "Olisipa vielä ollut matkaa jäljellä 1 tai 2 kierrosta, että olisin voinut ohittaa tuon ryhmän" oli kuljettajan kommentti maalissa heti erän jälkeen. Sija 6 oli siis 1.7 sekunnin päässä maalissa.

Alun vastoinkäymisistä huolimatta Juho Ranta mietti, että kilpailu oli mieleinen ja hyvä että toinen pyörä toimi. Nyt laitetaan kilpailukalusto kuntoon ja katseet käännetään kohti Hyvinkään MX-liigakisoja jotka ajetaan seuraavaksi.

JK