24.7.2012

#45 Aleksi Kurvisen alkukauden kuulumiset

#45 Aleksi Kurvinen ja kausi 2012

Kauteen 2012 Aleksi Kurvinen lähti ajamaan 85 kuutioisten luokkaa MXC/C: tä ja tiiminä toimii tänä vuonna Team RacingBike Finland. Luokka on tarkoitettu 10-11 vuotiaille kuljettajille.  Suomessa ajetaan Sinisalo MX-Liigaa, joka sisältää kuusi osakilpailua, (Karhula, Pori, Tornio, Karkkila, Hyvinkää ja Imatra).

Talviharjoittelua suoritettiin menneenä talvena halleissa Tampereella ja Viron Adrenalin Arenalla sekä ulkoradoilla. Vauhtiharjoituksia ajettiin jääradoilla mm Sysmässä PAS kilpailut aikuisten harrasteluokassa sija 8. ja jäärata leirillä 4pv Kuhmossa ammattilaisten opastuksessa.

Kausi kuitenkin aloitettiin jo tuttuun tapaan 21.4. Viron Mulgikrossista, koska Suomessa kevät teki tuloaan ja suuri osa radoista oli vielä suljettuna kelirikon takia. Virossa ei ole 85 luokissa jaottelua kuljettajien välillä, vaan kaikki 10-15vuotiaat kuljettajat ajavat samassa luokassa. Aika-ajoilla sitten ratkaistaan puomille menojärjestys. Kilpailuerät eivät menneet ihan toivotulla tavalla ja Aleksilla oli ensimmäisessä erässä ongelmia jarrun kanssa eikä tulosta tullut. Toinen ja kolmas erä meni ihan hyvin ja Aleksi oli tyytyväinen kilpailuun ja rataan. Tämä reissu kävi kuitenkin mainiosti kilpailuharjoituksesta tähän kauteen.

 

KARHULA

Kausi Suomessa sitten alkoi 5.5. Karhulassa MX-liigaa. Ensimmäiseen erään Aleksi Kurvinen sai hyvän startin ollen 3.paikalla ensimmäisen mutkan jälkeen. Tällä paikalla Aleksi ajoi hyvällä tasaisella suorituksella ruutulipulle asti ollen siis 3. Toinen erä ja ensimmäisessä mutkassa vain renkaan paksuuden verran eroa Joonas Näppiin, joka sai siitä holeshot-palkinnon (50 €), kiilasi Aleksi kuitenkin kilpailun kärkeen ja taisteli kärki sijoista. Kaatuminen kuitenkin varjosti kilpailua erän puolivälissä ja Kurvinen ei saanut pyörää heti pystyyn joka aiheutti sen, että hän joutui letkan hännille. Aleksi nousi sijalle 7. hyvän ajon siivittämänä ja näin hän oli kokonaistuloksissa sijalla 5.

PORI

Kaksi viikkoa Karhulasta kisattiin Porissa Yyterin sannalla todella pehmeällä radalla. Ensimmäinen erä lähti hienosti käyntiin. Ensimmäisenä ajoi Joonas Näppi, toisena Aleksi Kurvinen ja kolmantena Antti Nyqvist. Kilpailu eteni kovaan tahtia ja hiekan pöllytessä tässä järjestyksessä tultiin myös ruutulipulle. Toinen erä lähti kanssa hienosti käyntiin. Aleksi kaatui yhden kerran toiselta paikalta ja Santeri Keränen Kuopiosta pääsi kuittaamaan kakkospaikan itselleen. Erää johtavan Näpin Pakoputki kuitenkin rikkoutui ja hän ehti juuri ja juuri kaartaa ratavarikolle, jossa pakoputkea korjattiin. Tänä aikana Keränen pääsi kärkeen ja voitti kilpailun. Näppi ehti kuitenkin toisena maaliin ja Aleksi oli hienosti kolmas. Kokonaistuloksissa Kurvinen oli 2. sijalla ja nousi liigassa tasapisteisiin Antti Nyqvistin kanssa kolmanneksi.

 

Tornio

30.6.2012 Kurvinen lähti kisaamaan Tornioon. Tornion kilpailu on myös yksi osakilpailu kuuluisaa ”pohjoisen kierrosta”. Tänä vuonna Aleksi kurvinen ei kuitenkaan kierrä muita pohjoisen kilpailuja kun lomat eivät sopineet kierroksen kanssa yksiin. Kesäkuun hyvien treenien ansiosta näytti ajaminen harjoitusten perusteella todella hyvältä. Hyvän ensimmäisen startin jälkeen Kaasutteli nuori herra sijalla 2. pitkään ja kun kilpailua johtava Näppi kaatui, pääsi Aleksi Kurvinen kuittaamaan kisan ykköspaikan itselleen. Kaatumisesta sisuuntuneena Näppi pääsi kuitenkin ohittamaan Kurvisen ja ruutulipulla Näppi oli 1. Kurvinen 2. Nyqvist 3. Toisen erän lähtökiihdytyksessä Kurvinen teki vaihtovirheen jääden joukon puolenvälin tuntumaan ja tästä alkoi armoton takaa-ajo kanssakilpailijoita kiinni. Kurvinen nousi jo kolmannelle sijalle, mutta kaaduttuaan toistamiseen samaan kohtaan pääsi takaa kuittaamaan kaveri kolmannen paikan. Ruutulipulle asti tiukasti taistellen kolmossijasta Kurvinen joutui tyytymään nelospaikkaan toisessa erässä.

Kokonaistuloksena Torniosta oli 2. sija ja nousu MXC/C liigan kakkospaikalle toivat ansaitun hyvän fiiliksen jatkaa harjoittelua Karkkilassa 21.7. ajettavaan kilpailuun.

KARKKILA

21.7.2012 Karkkilan kisaan luokassa MX85 C/C lähdettiin hyvistä, mutta tiukoista asetelmista. Tornion kisasta plakkarissa oli kakkos pokaali ja nousu liigan toiselle sijalle vain 1 pisteen erolla Santeri Keräseen. Keräsen perässä Oli sitten Antti Nyqvist 1 pisteen päässä.

Harjoitukset lähtivät käyntiin hyvällä sykkeellä. Rata oli joistain paikoista kastelun jäljiltä hiukan liukas, mutta rata oli sama kaikille. Sijoitus harjoituksissa oli 5. ja pyörä toimi moitteettomasti.

Ensimmäiseen erään lähdettiin hyvällä mielellä ja arpaonni antoi puomille mentäessä numeron 25. Tästä huolimatta startti meni hienosti ja Kurvinen ekassa mutkassa sijalla 3. ja armoton takaa-ajo alkoi. Ensimmäisellä kierroksella ohitin Matias Vesterisen takalenkillä olevassa portaassa ja Kurvinen nousi toiselle sijalle Joonas Näpin perään. Joonas päästeli sen verran kovaa karkuun että, Kurvinen päätti yrittää pitää kakkospaikkaa maaliin saakka. Kisan edetessä takaa nousi kuitenkin Nyqvist ja Keränen aivan kantaan kiinni ja pienen ajovirheen takia he pääsivät ohi. Keränen kuitenkin kaatui kahdesti ja Aleksi kurvinen nousi kolmannelle sijalle ja varmisteli ruutulipulle kolmospaikan.

Toiseen erään lähdettiin hakemaan parempaa sijoitusta. Puomille mentiin arvonnan käänteisessä järjestyksessä ja lähtöpaikan sai valita seitsemäntenä. "Startissa olin ajautua keskelle pussiin, mutta päätin puristaa vielä ja kiitokseksi siitä irtosi KTM holeshot award palkinto".

Kurvinen päästeli kärjessä menemään ensimmäistä kierrosta, mutta Näppi tuli ohi ja erän voittoon. Kakkospaikasta nähtiin todella tiukkaa taistelua Kurvisen ja Keräsen välillä erän kuluessa ja tästä taistelusta Aleksi Kurvinen nappasi kakkospaikan ruutulipulla ja Keränen oli kolmas. Oli hienoa nähdä, kun kuljettajat kättelivät toisiansa kovan kilpailun päätteeksi.

Kurvinen piti kakkos paikan ja kasvatti hieman piste-eroa MX-liigassa. Kahden viikon kuluttua nähdään Hyvinkäällä MX-liigaa ja kamppaillaan pisteistä.