11.7.2012

CrossiBlogi tiimin kuulumiset Raahesta

Raahessa ajettiin 7.7.2012 CrossiBlogi -tiimin osalta pohjoisen kierroksen viimeinen kilpailu. Kilpailuun tiimin kuljettajista osallistui Samuli Jokiniemi ja Jami Niemelä.

Kilpailua edeltäneinä päivinä ja kilpailupäivänä nautittiin erittäin hienosta ja lämpimästä säästä. Normaalista ohjelmasta poiketen kilpailupäivän aikana radalla oli MXC/B -luokan lisäksi MXC/A, MX125, MXB, MXV ja sivuvaunut. Suuresta joukosta ja pehmeästä radasta johtuen oletettavissa oli, että rata kuluisi varsin hurjaan kuntoon ja näin kävikin. Toisessa erässä rata alkoikin jo näyttää oikealta motocrossradalta.

Molempien kuljettajien harjoitukset menivät varsin mallikkaasti, rataan tutustuttiin ja kierrosajatkin olivat hyviä. Harjoitusten pohjalta olikin hyvä lähteä varsinaisiin kilpaeriin.

Ensimmäisessä erässä samuli sai hyvän lähdön, ajo oli hyvää ja maalissa Samuli oli toisena. Jamin osalta kilpailu ei lähtenyt liikkeelle ihan suunnitellusti. Tutustumiskierroksella pyörästä meni takajarru rikki. Rikkoutuneesta takajarrusta huolimatta Jami päätti lähteä kokeilemaan pystyisikö ajamaan erän. Lähtö onnistui loistavasti ja ekassa kurvissa Jami oli kuudes. Takajarruttomalla pyörällä oli liian vaikea ajaa, joten Jami päätti tulla pois radalta ensimmäisen ajetun kierroksen jälkeen.

Toisessa erässä Samuli ei saanut ihan yhtä hyvää lähtöä, kuin ensimmäisessä. Ajo kuitenkin maistui ja sujui hyvin, joten maalissa Samuli oli lopulta neljäs. Jami otti toisessa erässä yhtä hyvän lähdön kuin ensimmäisessä. Jami oli erässä pitkään sijalla 12., kunnes toiseksi viimeisellä kierroksella pyörä sammui kurvissa. Käynnistyksessä meni pieni hetki ja lopulta maalissa Jami oli sijalla 15.

Seuraavaksi vuorossa on miehikkälän kilpailu, jossa tiimin kuljettajista paikalla on Otto Hildén ja Samuli Jokiniemi.

CBR tiedotus