8.7.2012

Tatu Junnolan kuulumiset Raahesta

Aamun harjoitusajot olivat todella aikaisin, olisin mielelläni nukkunut pidempään. Rata oli aamusta hyvässä kunnossa, mutta kisapyöräni ei oikein tuntunut toimivan. Iskän kassa päätettiin kokeilla pitkästä aikaa harkkapyörää.  Ajo lähti heti luistamaan paremmin kun alla oli toimiva pyörä. Kerkesin ajaa kaksi kierrosta kun iskä näytti että pitää mennä ratavarikolle. Olimme unohtaneet kiinniittää ponderin pyörään. Sain kuitenkin ajettua neljä kierrosta ponderin kanssa ja ehdin tutustua rataan.
Ensimmäiseen erään lähdin hyvillä fiiliksillä harjoitusten kymppi sijasta. Lähtö epäonnistui kun en saanut vaihdetta päälle. Ajoin kuitenkin lähtösuoran niin kovaa että nousin kolmanneksi. Erän loppuun rata alkoi mennä huonompaan kuntoon ja aloin varmistelemaan ajoa etten kaatuasi, mutta varmistelin vähän liikaa ja Samuli #11 ja Niklas #19 paineli ohi. Olin maalissa viides.
Erien välissä yritin juoda kovasti kun ilma oli tosi kuuma ja aikaa oli tosi paljon. Toiseen erään lähdin hakemaan varmaa tasaista ajoa. Lähtö onnistui hyvin olin kurvissa Kulmalan kanssa peräkkäin ensimmäisinä. Painelin pitkään kakkosena, mutta rata oli huonossa kunnossa ja voimat alkoi hiipua loppua kohden. Puolessa välissä erää Jesse #84 ajoi minusta ohi. Ja erän loppupuolella Samuli ja Niklas puristi minusta ohi. Olin taas maalissa viides.

Kaiken kaikkiaan  Raahesta jäi tosi hyvät fiilikset.

Tatu Junnola MXC/B #215