5.7.2012

Motocross kansallinen Pohjoisenkierros 4.7. Oulu

Junioriluokista mukana kisapäivässä olivat kaikki luokat MXC/A:ta lukuun ottamatta. Kaikkein nuorimmissa junioreissa, eli 7-11- vuotiaiden MX65:ssä Oskar Leppänen ajoi molempien erien selvään voittoon ennen Mauno Niemistä. Polar Cross-moottorikerhon Miika Lammi piti Pohjois-Suomen mainetta yllä ottamalla molemmista eristä kolmossijat.
Pykälää vanhemmissa junioreissa luokassa MXC/C kärkiparina hääräsivät Antti Nyqvist ja Santeri Keränen. Nyqvist voitti ensimmäisen erän ennen Kerästä. Toisessa erässä Nyqvist lipsautti nurin jo tutustumiskierroksella loukaten kättään. Keränen ajoikin toisen erän voittoon, mutta Nyqvist sinnitteli kakkoseksi. Molempien erien kolmas oli tasaista työtä tehnyt Otto Hilden.
MXC/B:ssä kisattiin kahdessa kisaryhmässä. Peetu Aalto oli ensimmäisen ryhmän nopein ja varmin voittamalla molemmat erät. Aallon jälkeen käytiin tiukkaa vääntöä seuraavista sijoista. Samuli Jokiniemi ajoi avauserän kakkoseksi niukasti ennen Jesse Korhosta. Toisessa erässä Korhonen yritti toiseksi viimeisessä mutkassa ohi kakkosena ajaneesta Leevi Takatalosta, mutta lipsahti nurin. Näin Jokiniemi ehti kuittaamaan erän kolmossijan ennen Korhosta.
Toisessa kisaryhmässä Kasper Kulmala hallitsi tapahtumia avauskierrokselta maaliin kummassakin erässä. Juho Ranta ajoi kummankin erän kakkoseksi ja päivän totaalin kolmosena palkittiin Miika Puisto, joka ehti ensimmäisen erän kolmoseksi. Toisen erän startti meni Puistolta heikosti, mutta nousu tuotti erän kuudennen sijan.
Totti Raittila
TR-Tuotanto