2.7.2012

Team CrossiBlogi Torniossa 30.6.2012

Torniossa Kaakamon radalla ajettiin kauden kolmas Sinisalo-liigan kilpailu 30.6.2012. Kilpailu oli samalla pohjoisen kierroksen ensimmäinen kilpailu.

CrossiBlogin tiimi osallistui kilpailuun koko tiimin voimin.

Jo kilpailun alkuvaiheissa MXC/C-luokan harjoituksissa nähtiin dramatiikkaa kun Otto Hildénin kilpapyörän moottori rikkoutui. Onneksi Otolla oli ratavarikolla varapyörä odottamassa ja hän pääsi varsin nopeasti jatkamaan harjoituksia. Harmillisesti Oton epäonni kaluston suhteen jatkui molemmissa varsinaisissa kilpaerissä. Ensimmäisessä erässä pyörä sammui lähtöviivalle eikä suostunut enään käynnistymään, joten edessä oli keskeytys. Toisessa erässä Otto sai hyvän startin ja ajoi erittäin hyvää erää muutaman kierroksen ajan kunnes pyörä jälleen sammui eikä suostunut enään käynnistymään. Käytännössä tämä tarkoitti, että Otolle merkittiin molempiin eriin keskeytys.

Samuli Jokiniemen ja Jami Niemelän osalta kilpailut alkoivat hyvin samankaltaisesti. Jami ajoi ensimmäisessä ryhmässä ja Samuli toisessa. Molempien ryhmien ensimmäisen erän ensimmäisessä kurvissa nähtiin pienimuotoinen kasa joista löytyi myös Jami ja Samuli. Molemmat pojat aloittivat siis ensimmäisen erän letkan hänniltä. Samuli onnistui nousemaan erän aikana kymmenenneksi ja Jami sijalle 21. Molemmilla kuskeilla ajo sujui hienosti, joten ilman ensimmäisen kurvin epäonnea sijoitukset olisivat voineet olla paremmatkin.

Ensimmäisen ja toisen erän välissä alkoi sataa vettä. Vesisateen johdosta rata muuttui hivenen haastavammaksi. Tällä kertaa molemmat kuljettajat pääsivät liikkeelle ilman ekan kurvin kasaa. Toisessa erässä nähtiin ensimmäisen erän kaltaista hienoa yritystä ja maalissa Samuli oli sijalla 4 ja Jami 21.

Seuraavan kerran tiimin kuljettajat kisaavat keskiviikkona Oulussa ja lauantaina Raahessa.

Team CrossiBlogin tiedotus