30.6.2012

Kierros käyntiin sateessa

Motocross-harrastajien kesäklassikko, Pohjoisen kierros käynnistyi vetisissä tunnelmissa Tornion Kaakamon radalla. Viikonlopun kisa on myös Sinisalo-Liigan osakilpailu ja näin ollen lauantaina radalla olivat juniorit. Kaakamon pehmeä hiekka imi ensimmäisten erien jälkeen yltyneen sateen vedet onneksi hyvin, eikä pienimmilläkään crossarin aluilla ollut suuremmin ongelmia olosuhteiden kanssa.
Nuorimmat, eli 7-11- vuotiaat MX65-luokan kilpailijat mahtuivat ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin juuri ja juuri yhteen kisaryhmään. Emil Weckman jatkoi Kaakamossa voittojensa sarjaa, hän on voittanut kaikki sarjan kuusi erää. Ensimmäisen erän voiton hän otti tyylitellen yli minuutin marginaalilla, mutta toisessa erässä Sipoon juniori joutui tosipaikan eteen.
Lähtömutkassa Weckman yritti hiukan liian ahnaasti kärkeen, törmäsi edellä olleen takapyörään ja kaatui. Näin Weckman putosi aivan häntäpään valvojien joukkoon, mutta nousi uskomattomasti jo neljännellä kierroksella johtoon. Päivän toiseksi parhaan pistesaaliin keräsi kakkos- ja kolmossijoillaan Samuli Puhakainen.
Samalla Puhakainen nousi sarjan kolmossijalle, hänen ja voittamattoman Weckmanin välissä kakkosena on Kasper Kangasniemi, jonka pistetili kasvoi Kaakamossa kolmanneksi eniten.
Joonas Näppi vei 10-11- vuotiaiden MXC/C-luokan molemmat erät nimiinsä ja jatkaa vakuuttavassa sarjajohdossa viidellä voitolla ja yhdellä kakkossijalla. Ensimmäisessä erässä Aleksi Kurvinen ehti kakkoseksi, toisessa ensimmäisessä kaatunut Santeri Keränen pääsi ajoittain jo lähelle Näppiä, mutta joutui tyytymään kakkospaikkaan. Kurvinen ja Keränen mittelevät sarjan kakkossijasta pisteen erolla toisiinsa.
Sinisalo-Liigan vanhimmat juniorit, eli 12-15- vuotiaat MXC/B-luokkalaiset ajoivat tutusti kahdessa kisaryhmässä. Ensimmäisen ryhmän nopein ja varmin oli Peetu Aalto. Molempien erien voitto nosti Aallon samalla sarjakärkeen. Kasper Kulmala paranteli asemiaan sarjassa ajamalla eräsijat kolmas ja toinen. Avauserän kakkonen, Patrik Aho jäi toisen erän startissa tasan viimeiseksi. Aho ehti nousta erän kahdeksanneksi, mutta putosi sarjatilanteen kakkoseksi.
Toisessa ryhmässä päivän parhaat pisteet matkasivat Ruotsiin, Anton Wallerström ajoi huonon startin jälkeen ensimmäisen erän kakkoseksi ottaen erävoittaja Matias Murron lopussa lähes kiinni. Toisessa erässä Wallerström kurvaili suvereeniin voittoon, tällä kertaa Murto ei saanut lähtöään menemään aivan nappiin. Murto oli erän viides ja jatkaa kautta sarjakolmosena.
Totti Raittila
TR-Tuotanto