19.5.2012

Sinisaloliiga Porissa: Weckman ainoana voittoputkessa

 

Motocrossin Sinisalo-Liigan kauden toinen junioreiden kisapäivä muutti asetelmia luokkien sarjakärjessä ainakin sikäli, että vain kaikkein nuorimpien junnujen MX65-luokassa Emil Weckman jatkaa puhtaalla neljän erävoiton sarjalla. Yyterin legendaariseen hiekkalaarin MXC/C:n kärjessä sarja-avauksen kahdella erävoitolla saapunut Joonas Näppi kohtasi epäonnea aivan toisen erän lopussa ja näin neljäs voitto putkeen jäi haaveeksi.
 
7-11- vuotiaiden MX65:ssä kisattiin jo tutusti kahdessa eri ryhmässä. Weckman vei toisen ryhmän erät suvereenilla vauhdilla, toisessa erässä hän ehti kertaalleen kaatumaankin, mutta nousi nopeasti takaisin kärkeen. Luokan toisen kisaryhmän molemmat erät voitti Kasper Kangasniemi, tässä ryhmässä voitoista väännettiin hieman toista ryhmää tasaisemmin.
 
Weckman suunnistaa sarjan kolmanteen, Juhannuksen jälkeiseen Tornion kisaan kahdeksan pisteen erolla ennen Matias Vesteristä, Kangasniemi on kolmosena yhdeksän pistettä Vesterisestä.
 
Näppi hallitsi 10-11- vuotiaiden MXC/C:n avauserää totaalisen suvereenisti, toisessa Santeri Keränen pystyi roikkumaan loppukierroksilla hiukan lähempänä. Näpin pyörän äänenvaimennin putosi kuitenkin kolmanneksi viimeisellä kierroksella. Vaikka pojalle ei ehditty näyttää mustaa lippua ratavarikolle vetäytymisen merkiksi, hän kurvasi viimeisellä kierroksella äänenvaimentimen kiinnitykseen ja ehti maaliin kakkosena. Näin hän mitä ilmeisimmin pelasti ainakin yhden sijan tuloksestaan, vaikka mustaa lippua ei tilanteeseen ehditty käyttää, seurauksena olisi ollut minuutin aikasakko.
 
Sarjatilanteeseen tilanteella ei suurta muutosta ollut, Näpin johto on kaksikymmentä pinnaa ennen Kerästä.
 
Patrik Aho ja Peetu Aalto hallitsivat 12-15- vuotiaiden MXC/B:n ensimmäistä kisaryhmää tasaten erävoitot ja kakkossijat. Toisessa ryhmässä päivän tuplavoittoon karautti kotiradallaan kisannut Miika Puisto. Ensimmäisessä erässä ykköspaikkaa piti vielä viimeisessä mutkassa Matias Murto, mutta pieni virhe pudotti hänet tiukan kisan kakkoseksi.
 
Sarjataulukossa kärjessä painelee Aho viittä vaille puhtaalla pelillä, eli kolmella voitolla ja yhdellä kakkossijalla. Aallon takamatka on kymmenen pistettä, Murto puolestaan on vain kahden pisteen päässä Aallosta.
 
Totti Raittila
TR-Tuotanto