14.5.2012

Trillereitä ja dramatiikkaa Jämsässä

Junioreiden Suomen Cupin ensimmäinen erä oli melkoinen näytelmä voittotaistelussa. Jere Haavisto paineli kärjessä karkuun Joel Kolehmaisen hengittäessä niskaan. Kisan kahdestatoista kierroksesta Haavisto johti yksitoista, mutta viimeisellä Kolehmainen rutisti ohi. Kärkipari ohitti toisensa viimeisen kierroksen loppumetreillä useampaankin kertaan, mutta Kolehmainen vei loppujen lopuksi pidemmän korren. Ylivoimaisen kärkikolmikon täydensi Karl-Robert Reinike.

Toinen erä jäänee mieliin pitkäksi aikaa, kun siinä nähtiin suma teknisiä vikoja. Jo lähtökäytävässä oli dramatiikkaa kun Teemu Lahtinen tuli tutustumiskierrokselta tyhjällä takarenkaalla. Tilanteessa nähtiin motocrossille tyypilliseen tapaan todellista Fair Play- henkeä, isä-Lahtisen juostessa hakemaan toista takapyörää varikolta isä-Kolehmainen purki Lahtisen pyörää apunaan Teemu Kinnarin isä. Lahtinen ehti vielä starttiin ja ajoi loppujen lopuksi erän neljänneksi.

Kolehmainen oli loppujen lopuksi totaalisen suvereeni kun ensin Reiniken pyörästä hajosi äänenvaimennin ja hän keskeytti. Haavisto ajoi pari kierrosta kakkosena, putosi sitten useamman sijan, mutta hakiessaan uutta nousua Haavistokin kärsi rengasrikon. Hän nilkutti loppujen lopuksi maaliin useamman kierroksen tyhjällä takarenkaalla sijalla 18. Erän kakkoseksi ajoi lähes minuutin voittajalle jääneenä Juho Kaitanen, Topi Merinen oli kolmas.

Totti Raittila
TR-Tuotanto