6.5.2012

Juniorit avasivat liigakauden

 

Motocrossin kotimaisten sarjojen käynnistely jatkui lauantaina Kotkassa, kun Sinisalo-Liigan kausi korkattiin junioripäivällä. Pienimpien motocrossareiden onneksi yön kaatosade ja lähes myrskylukemissa pauhannut tuuli laantuivat kisapäivän alkaessa ja päivä vietiin läpi varsin siedettävissä olosuhteissa.
 
Kaikkein nuorimmat juniorit, eli 7-11- vuotiaat MX65-luokan kilpailijat kisasivat sarja-avauksen kahdessa ryhmässä. Emil Weckman oli ensimmäisen ryhmän päivän paras viemällä molemmat erät vauhtinsa puolesta suvereenisti. Toisessa erässä loppupuolen ylimääräiset ohjelmat toivat kuitenkin Joni Mäkelän aivan kiinni kantaan ja näin Weckman sai ajaa kilpaa tosissaan ruutulipulle asti.
 
Toisessa ryhmässä Matias Vesterinen päästeli ykköseksi molemmissa erissä, näin hän jatkaa kohti sarjan toista kisaa pistetaulukon kärjessä Weckmanin kanssa.
 
Junnujen "väliluokassa", eli 10-11- vuotiaiden MXC/C:ssä Joonas Näppi putsasi päivän runsaan palkintopöydän. Molempien erien voittoon ajanut Näppi pokkasi myös KTM Holeshot Awardin kummankin erän startista. Antti Nyqvist ajoi kummankin erän kakkoseksi ja pääsi hetkittäin haastamaan kärjessä ajaneen Näpin.
 
MXC/B:ssä kilpailijat mahtuivat kahteen lähes täyteen kisaryhmään. Ensimmäisen kisaryhmän kärki tässä 12-15- vuotiaiden luokassa oli varsin Itä-Suomipainotteinen, kun Kouvolan Motocrossin Patrik Aho kiirehti molempien erien voittoon. Päivän podiumille poika sai vierelleen Siilinjärven Vesan Peetu Aallon ja seurakaverinsa Toni Käyhtyn.
 
Luokan toisen kisaryhmän kaksi ensimmäistä sijaa menivät Vantaan Moottorikerhon pojille, Matias Murto oli ykkönen vain pisteen erolla ennen Samuli Jokiniemeä. Siilinjärvi oli edustettuna podiumilla tässäkin ryhmässä, kun Tatu Pekkarinen oli kolmas.
 
Päivän menestyjät saivat kotiinviemisiksi muutakin kuin mainetta ja kunniaa. Jokaisen luokan päivän kokonaiskisan kolme parasta saivat Juha Salmisen lahjoittamat pokaalit, lisäksi sarjan pääyhteistyökumppani Sinisalo palkitsi kolme parasta ajovarustein. Karhulan moottorikerhon kisassa tuli myös taas kerran todistetuksi se, että motocrossia ajamalla voi myös tienata leipänsä ja nimenomaan kirjaimellisesti kun kärkikolmikot saivat myös Vaasan&Vaasan leipomoiden tuotepakkaukset. Myös Hyeenaracing palkitsi päivän voittajat. Sokerina pohjalla päivän nopeimmat starttaajat saivat KTM-lahjakortit holeshoteistaan, joten palkintokattaus oli lajin yleiseen tasoon nähden vähintäänkin maininnan arvoinen.
 
Sinisalo-Liiga jatkuu sunnuntaina MX125-, MXJ- ja MXB-luokkien kisalla, onneksi sääennusteet povaavat poutasään jatkoa.
 
Tulokset: http://www_cb.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=771254
 
Totti Raittila
TR-Tuotanto