3.5.2012

Kuljettajaesittelyssä Juho Ranta

Nimi: Juho Ranta
Lempinimi: Juhnu  
Syntymävuosi: 2000
Kotipaikka: Klaukkala

Pyörämerkki ja malli: KTM 85 SX
Luokka: MX C/B
Kilpailunumero: 51
Tiimi: TEAM RACING BIKE FINLAND

Lempiruoka: Tortillat
Lempijuoma: Mehu
Lempirata: Viron Jögeva
Mielimusiikki: hip hop / rap
Paras kisa: 65cc, Mäntyharju 2010

Minkä ikäisenä aloittanut ajamisen: 5 v.
Ensimmäinen pyörä: China ihme!
Ensimmäinen kilpailu:

65cc Vantaa Lavanko 2009.
Kisassa ekaan mutkaan tuli iso kasa ja jäin alimmaiseksi, pääsin viimeisen sieltä liikkeelle. Sen jälkeen yritin ajaa muita kiinni ja minut kierroksella (tai kahdella) ohittanut Kim Savaste joutui jarruttamaan tiukasti ja ajoin Kimin pyörään sillä seurauksella, että Kim kaatui. "Juha Salminen oli kuitenkin opastanut, ettei siinä kohdassa vielä jarruteta" ;).
Kisasta jäi kuitenkin hyvä mieli.

Muut harrastukset: Säpää joskus, lenkkeily, pyöräily, skeittailu yms.
Onko Crossi päälaji?: ooooooonnnn!

Kausi 2011:
Kausi 85c/c luokassa lähti käyntiin jo tammikuussa. Espoon moottorikerho järjesti talvisarjan, jossa oli neljä osakilpailua. 

Jäältä haimme kokemusta pyörän käyttäytymiseen kovassa vauhdissa. Kavereiden kanssa kävimme leireilemässä mm Sysmässä, jossa ajoimme yhden viikonlopun Salosen Juhan tekemällä radalla, joka oli n. 3,6 km pitkä
Kuhmossa käytiin myös ajamassa jäärataa 3 päivää, jossa olosuhteet olivat mukavan talviset. Mika Aalto järjesti ajoleirin todella upeasti. Paikalla käytiin läpi mm. ensiapuharjoitus, poliisit tutkasivat pyörien nopeuksia ja moottorikelkalla ajamista ja paljon muuta kivaa.   

Viron Viljandissa ajetuissa Mulgikrosseissa toimin Aleksi Kurvisen mekaanikkona ja kävimme ajamassa treenit myös viron hallissa
Sinisalon MX-Liiga 85C/C-luokassa käynnistyi sitten Heinolassa Toukokuussa. 

Kesäkuu meni treenien merkeissä. Maanantaitreenit, torstaitreenejä sekä viikonloppuisin ajoimme mahdollisimman paljon. Tornion sekä Kuopion MX-Liigan osakilpailuja ja näiden välissä ehdittiin käymään Racing Biken leirillä Siilinjärvellä.
 

Etelän kierroksen kilpailut olivat mukava piristysruiske kauteen. Erilainen kilpailuformaatti toi mielenkiintoa kisaamiseen. Ajoin Espoossa todella vaativissa ja mutaisissa olosuhteissa hienosti. Etelän kierroksella palkittiin myös eräsijoitukset 1-5 ja ajajia kuvattiin näyttävästi palkintojen kanssa isolle näyttöscreenille, josta katsojat saivat seurata myös kilpailua.

Forssassa Etelänkierroksen toinen osakilpailu oli myös tiukkaa kisaamista. Forssa toinen osakilpailu keskeytettiin rankkasateiden takia ja turvallisuus riskiksi nousi pääsuora jossa vettä oli yli puolimetriä! 
 

Etelänkierroksen jälkeen kävimme kotona vaihtamassa vaatteet ja valmiiksi pakatut matkalaukut ja suuntasimme Viron mestaruussarjan osakilpailuun Jögevaan. Siellä ajoimme 85 luokan kilpailun.  
Viikonlopun jälkeen matka jatkui muutamanpäivän lomalla pärnun rannoilla.

Seuraavana viikonloppuna oli sitten vuorossa MX-liigan osakilpailu Jalasjärvellä. 

Elokuussa piipahdimme Jannen kanssa harjoittelemaan kisaamista 85 luokkaan vielä Viron puolella Tihemetsässä, poikien keskuudessa (puolenhehtaarin metsässä). Harjoitukset ja aika-ajot menivät ihan hienosti ja ensimmäisessä erässä sijoitus oli tutuksi tulleen herra "kaatumisen" johdosta parinkymmenen paikkeilla. Mutta rata oli jälleen hienossa kunnossa.

Alavudella olikin sitten 85C/C kisat syyskuussa. Pienten vastoinkäymisten jälkeen kilpailu oli kuitenkin loppujenlopuksi mieleinen, mahtimäet olivat vertaansa vailla.

Riihimäellä kauden päätöskilpailuissa jälleen yöpymistä varikolla ja reittiin tutustuminen ennen kisaa… tämä on kyllä käynyt tutuksi. 

Aamulla harjoituksissa meni hyvin, mutta ensimmäinen erä meni kaatumisen takia pieleen ja toiseen erään lähdettiin sisulla ja syljellä tuloksena holeshot ja sijoitus 9. MXC/C-liiga toi tällä kaudella kokonaistulokseksi 9. Näin kausi 2011 päättyi kilpailujen osalta. 

Suunnitelmat kaudelle 2012: Saada mahdollisimman paljon nousupisteitä ja kehittyä kujettajana paremmaksi.
Valmentaja: Iskä ja Janne