7.4.2012

Jonin ja Joonaksen kuulumiset Junnujen EM osakilpailusta

Joni Mäkelä ja Joonas Näppi ovat edustamassa Suomea Euroopan Mestaruussarjan ensimmäisen osakilpailun EMX65 luokassa. Tänään ohjelmassa oli harjoitukset, aika-ajot ja karsintaerä. 

Tero Mäkelä kertoi radalta, että yöllä olleesta vesisateesta huolimatta rata oli tänään erittäin hienossa kunnossa. Radalla ei ollut lätäkön lätäkköä. Molemmat pojat olivat tykänneet radasta paljon.

Aamun harjoituksissa Jonilla oli ollut pientä haastetta pakoaukonsäätimen kanssa ja Joonakselle oli jouduttu vaihtamaan kansi. Näiden korjausten jälkeen molempien herrojen pyörät olivat toimineet moitteetta.

Karsintaerässä kuskit ajoivat 10min ja kaksi kierrosta ja tämän erän perusteella määrittyy huomisen kilpailun puomillemenojärjestys. Lähdössä Joonas sai hyvän startin ja oli ensimmäisessä kurvissa noin sijalla 12. Jonilla  lähtö ei mennyt ihan nappiin. Ensin hän pikkuisen myöhästyi lähdössä ja sitten ensimmäisellä kierroksella  hän jäi jumiin edellä kaatuneiden kuskien muodostamaan sumaan. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Joni oli sijalla 30.

Maalissa Joonas oli sijalla 14. ja Joni sijalla 22. Käytännössä molemmat herrat varmistivat pääsyn varsinaisiin eriin, jotka ajetaan sunnuntaina.

Kilpailuissa on myös EMX85 luokassa suomalaisia, heistä uutisoimme heti kun saamme tilannekatsauksen.

CrossiBlogi