23.2.2012

Matias Murto; Crossikuski uima-altaassa

Talvikauden aikana Matias on kehittänyt kuntoaan ja tänä vuonna kuntoharjoittelun osalta pääosa on tapahtunut uinnin merkeissä.

Uintiharrastus on lähtenyt liikkeelle siitä, että viime vuonna juoksulenkkien jälkeen Matias kävi säännöllisesti uimassa. Jotta uinnista saisi kaiken mahdollisen hyödyn irti oli tarpeen saada opetusta uintitekniikkaan.

Noin vuosi sitten Matias pääsi mukaan Swimming Club Nurmijärven uintiryhmään, jossa oli mukana yhdeksän iältään 9-13 vuotiasta aktiivista uimaria. Ryhmään kuuluminen on motivoinut osallistumaan kaikkiin uintiharjoituksiin, jotka vaan pääharrastukselta motocrossilta ovat olleet mahdollisia. Viikossa ryhmällä on harjoitukset noin 4-6 kertaa.

Seuran uimarit ovat myös hyvällä menestyksellä osallistuneet erilaisiin uintikilpailuihin. Nyt oli myös Matiaksella sopiva hetki osallistua ensimmäisiin uintikilpailuihin ja saada itselleen aika virallisista kilpailuista.

Nummelan uimahallissa järjestettiin 18.02.2012 kansalliset uimakilpailut, joissa Matias ui 50m vapaauinnin pojat 15 vuotiaat sarjassa. Kilpailuihin osallistuminen ja uintikilpailuihin liittyvät käytännöt toivat hieman jännitystä, mutta Matias pystyi ylittämään valmentajien kanssa asetetut tavoitteet, sekä paransi huimasti omaa ennätystään. Matiaksen kilpailukokemus, rauhallisuus ja voitontahto tuli selkeästi esille myös uinnin puolella. Tulikasteessa onnistuminen toi lisää intoa uintiharjoitteluun ja on odotettavissa, että tulokset paranevat huimasti jatkossa.

Kuvat ja teksti: Matiaksen tiedotus