2.1.2012

Adrenalin Areenalla harjoittelemassa

Kävimme joulun välipäivinä monelle crossikuskille tutussa talviharjoittelupaikassa, eli Adrenalin Areenalla. 

Adrenalin Areena on Euroopan suurin motocrossikäytössä oleva halli. Hallissa on mahdollista harjoitella ympäri vuoden kesää vastaavissa olosuhteissa. Talvella hallin lämpötila pidetään plussan puolella, ettei rata jäätyisi. 

Radan pituus on noin 600m ja radalta löytyy hitaita ja nopeita kurveja, pienempiä ja isompia hyppyreitä, pari triplaa joissa pienemmät voivat tuplata ensimmäisen välin sekä muita crossiin liittyviä elementtejä. Rataa on muutettu viimetalvesta aika paljon, minkä seurauksena rata on nyt hiukan aiempaa helpompi ja nopeampi.
 
Hallista löytyy pukuhuoneet miehille ja naisille, suihkutilat ja sauna. Saunaan pääsee yleensä kun hyvissäajoin etukäteen pyytää että laittavat saunan päälle. Hallissa on myös varikko, jossa pyöriä on myös mahdollista säilyttää öisin ja myös pitkäaikaisempi säilytys järjestyy.
 
Juttelimme paikan omistajan kanssa junnujen huomioimisesta ja hän kertoi, että mikäli kuskeja on enemmän voidaan porukka jakaa ryhmiin. Ryhmäjaon käyttöönottoa voi myös käydä pyytämässä. Kun ryhmäjako on käytössä ajetaan 15min pätkissä. 15min vuorot kuulostavat lyhyiltä, mutta käytäntö on osoittanut niiden olevan varsin hyvän mittaiset.
 
Hallin omistaja myös kertoi, että hallista on mahdollista varata yksityistilaisuuksia ryhmille. Käyntimme aikana kahtena päivänä hallissa olikin tämmöinen yksityistilaisuus. Venäläiset motocrossin harrastajat olivat varanneet itselleen aamun kaksi ensimmäistä ja illan kaksi viimeistä ajotuntia.

Junnujen kuulumisia radalta

Kyselimme paikanpäällä olleista junnuilta heidän kuulumisia...
 
Kevin Ragnel
Kevin kertoi olevansa areenalla ensimmäistä kertaa. Rata oli hieno ja nopea, kertoi kevin. Muutoinkin reissussa oli kiva olla kun matkassa oli paljon kavereita joiden kanssa ajamisen jälkeen sai leikkiä ja pitää hauskaa.
 
Matias Latvala
Matias kertoi käyneensä areenalla ajamassa aiemminkin, mutta nyt oli tämän talven ensimmäinen kerta ja samalla myös ensimmäinen kerta uudella radalla. Matias toeti, että rata oli keskiviikkona jo hiukan reikäisessä kunnossa, siitä huolimatta ajo maistui. Muutoinkin oli mukava ajaa kun kaikki hyppyritkin menivät hienosti yli.
 
Aleksi "Allu" kurvinen
Allu kertoi käyneensä Adrenalin Areenalla aikaisemmin 65cc pyörällä joten nyt oli ensimmäinen kerta hallissa kassarilla. Allun mielestä rata oli tosi makee ja nopee myös hyppyrit olivat mukavia. Viikonlopun teemana Allulla oli mutkatekniikan harjoitteleminen.
 
Juho Ranta
Juho kertoi myös olevansa hallissa ensimmäistä kertaa kassarilla. Juhon mielestä rata oli haastava, hieman reikäinen, mutta muutaman kierroksen jälkeen rata rupesi tuntumaan pikkuhiljaa paremmalta. Pienestä ajotauosta johtuen alku oli pikkusen haastavaa, mutta päivän edetessä ajokin rupesi luistamaan hyvin ja lopulta oli todella mukavaa.
 
Onni Svensk
Onni kertoi käyneensä hallissa jo viimetalvena ja totesi radan muuttuneen parempaan suuntaan. Rata ei ole niin tekninen kuin viime vuonna, mutta nyt rata on mukavan jouhea ajaa. Muutaman kerran tuli tehtyä maaperätutkimusta, mutta se ei ajoa haitannut. 
 
Jami Niemelä
Jami kertoi käyneensä hallissa joulukuun alussa ensimmäisen kerran ja nyt oli jo kolmas kerta menossa, joten rataan ei enään tarvinnut totutella. Edellisestä kerrasta rataan oli tehty pieniä muutoksia, jotka hiukna lisäsivät radan haastavuutta. Jami kertoi hallin olevan varsin mukava paikka harjoitella, mutta mieli tekisi kovasti päästä ajamaan ulos nastarenkailla. 
 
 
Teksti & kuvat: CrossiBlogi